joi, 25 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Cum să îți decorezi casa cu oglinzi

    de Special Arad | 28 noiembrie 2022, 12:22 PM | Advertorial

    0

    Nu este suficient să ai acasă oglinzi spectaculoase dacă nu știi cum și unde să le amplasezi. Cu aceste sfaturi, vei ști cum să îți decorezi casa cu ele.

    Decorarea casei cu oglinzi este una dintre cele mai comune modalități de a da mai multă profunzime, amploare și lumină anumitor spații din casă, datorită efectelor vizuale care se obțin cu ajutorul acestora.

    Cu toate acestea, decorarea cu oglinzi nu este atât de simplă pe cât pare. Uneori, oglinzile sunt amplasate în spații nepractice și nu reușim să le valorificăm la maximum.

    Prin urmare, împărtășim câteva idei pentru a decora fiecare spațiu din casa ta.

    În hol

    Holul este un spațiu extrem de important, deoarece reprezintă prima impresie a casei noastre. O oglindă în această zonă ajută la crearea unui sentiment de spațialitate, fiind în același timp practică, deoarece îți poți verifica ținuta înainte de a ieși din casă.

    Coridoarele caselor sau ale apartamentelor sunt înguste, așa că decorarea acestui spațiu cu oglinzi perete va ajuta să dea o senzație de spațialitate, profunzime și lumină.

    Pentru aceasta, cel mai bine este să plasezi o oglindă de lungime întreagă, deși merg, de asemenea, și oglinzi perete circulare sau dreptunghiulare de dimensiuni medii, plasate deasupra mesei.

    Cea mai frecventă este plasarea unei oglinzi de lungime întreagă pe peretele de la capătul holului, deși o altă opțiune este plasarea unor oglinzi perete mici alternând cu tablouri pe unul dintre pereții holului.

    În camera de zi

    Oglinzile din camera de zi sunt o modalitate excelentă de a decora pereții, mai ales dacă le combini cu niște tablouri. De asemenea, aceste oglinzi perete acestea ajută la multiplicarea luminii în spațiile care nu primesc prea multă lumină naturală.

    Un sfat este să plasezi două oglinzi dreptunghiulare, una lângă alta, deasupra fotoliilor. Acest lucru va da lumină și o senzație de spațialitate spațiului.

    În sufragerie

    Plasarea oglinzilor în sufragerie are adesea rolul de a reflecta peisajul de afară, deoarece acest spațiu este de obicei situat lângă o fereastră cu vedere spre grădină sau, în cazul apartamentelor, spre stradă sau clădire.

    Unul dintre cele mai bune trucuri vizuale este plasarea mesei de luat masa lângă un perete cu oglindă, dând impresia că masa este mai mare decât este în realitate.

    Pe scări

    Scara este un alt spațiu care poate fi folosit pentru a fi decorat cu oglinzi de perete. Poți crea o mini galerie de tablouri și oglinzi perete cu rame vechi, în diferite forme și nuanțe, pentru a-i conferi un stil unic.

    În dormitor

    Deși unii designeri de interior recomandă amplasarea oglinzilor în garderobă sau în baie mai degrabă decât în dormitor, acestea sunt foarte utile și adaugă o notă unică acestui spațiu intim din casa noastră.

    O oglindă pe toată lungimea unui perete din dormitor poate fi o opțiune excelentă dacă o așezi pe un perete neîngrădit și o poți completa cu un covor și un fotoliu mic sau un taburet. O altă opțiune este de a plasa o oglindă cu ramă ovală deasupra patului.

    În baie

    Oricât de evident ar părea, oglinzile sunt de cea mai mare importanță într-o baie. Cu toate acestea, există modalități mai creative de a le amplasa decât simpla lipire pe perete. Poți căuta rame cu stiluri diferite sau oglinzi plutitoare, pentru a da o notă diferită acestui spațiu.

    Alte sfaturi pentru a decora cu oglinzi

    Oglinzile decorative nu numai că arată foarte bine, dar reflectă lumina și măresc spațiile, așa că, dacă le folosești, vei face ca încăperile să pară mai luminoase și mai spațioase. Înainte de a începe să le agăți peste tot, mai există câteva sfaturi pentru decorarea pereților cu oglinzi de care ar trebui să ții cont.

    1. Reflecție

    Înainte de a agăța oglinda, uită-te la ceea ce este în fața ei. Poți folosi oglinda pentru a evidenția un element arhitectural din cameră, un fototapet, un tablou sau o piesă de mobilier. De asemenea, ori de câte ori este posibil, agață o oglindă în fața unei ferestre, aceasta va crește semnificativ cantitatea de lumină din încăpere, iar dacă ai o priveliște frumoasă, poți reflecta frumusețea acesteia în spațiul tău.

    2. Locație

    Pe lângă plasarea oglinzii în fața a ceva atrăgător din punct de vedere vizual, va trebui, de asemenea, să alegi înălțimea potrivită pentru a o atârna în funcție de ceea ce vrei să reflecte. Așezarea lângă o fereastră sau sprijinită de un perete îi conferă mai multă lumină, profunzime și vitalitate. Evită reflectarea luminii pe canapele, pe televizor sau în alte locuri pe care le folosești frecvent.

    3. Spațialitate

    Oglinzile creează iluzia de profunzime și spațiu, ajutând la mărirea unei camere mici. Poți sprijini o oglindă pe tot corpul pe peretele unei camere mici sau poți agăța câteva oglinzi perete pe holuri.

    4. Dimensiune

    Dimensiunea este, de asemenea, relevantă atunci când decorezi pereții cu oglinzi. Evită să plasezi oglinzi mici pe pereți mari, cu excepția cazului în care plasezi mai multe oglinzi în perechi sau te joci cu aranjamentul încorporând două sau mai multe piese. De asemenea, poți folosi oglinzi mici dacă adaugi mai multe elemente decorative potrivite pentru a te ajuta să obții efectul dorit.

    5. Stil

    În plus față de dimensiuni, poți găsi, de asemenea, o varietate de modele și forme de rame pentru oglinzi perete. Profită de această caracteristică pentru a conferi personalitate și stil spațiului tău. Poți găsi oglinzi moderne, tradiționale, avangardiste, clasice, vintage.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    8 + 7 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.