luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Zeci de audieri în ancheta privind ECO Lipova. Se pregătește directorul, Ioan Bruț…

  de Special Arad | 31 martie 2015, 3:18 PM | Ghioroc | Lipova | Păuliş | Recomandările editorilor | Știri Arad | Zăbrani

  11

  Titlul principal: Anchetă la ECO LIPOVA: polițiștii au ridicat actele societății și au sigilat biroul directorului

  Știri Arad. ECO LIPOVA este, de la înființarea sa în 2010, „sub lupa” contribuabilului – implicit a polițiștilor și a presei – din cauza chiar a conducerii sale… care, de la bun început, a funcționat „cu mari probleme” – una recepționând și alta înregistrând… una declarând și alta încasând… Neoficial.
  Practic, Eco Lipova este închisă. De la sfârșitul săptămânii trecute, biroului directorului Eco Lipova, Ovidiu Bruț, este sigilat de către procurori, iar actele societății (un portbagaj plin!) sunt în studiu la IPJ Arad.

  Oficial: Sub îndrumarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lipova, în urma unei sesizări, poliţişti de la Secţia 7 Poliţie Rurală Lipova şi de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad au făcut o descindere la sediul societăţii Eco Lipova, de unde au ridicat mai multe documente. 

  SC Eco Lipova SRL este o societate aflată sub cupola unei asociaţii de dezvoltare intracomunitară, care prestează anumite servicii pentru patru Primării (Lipova, Zăbrani, Păuliș și Ghioroc), având ca obiect de activitate salubrizarea.

  Vom reveni pe măsură ce ancheta o să evolueze.

  UPDATE: Zeci de audieri în ancheta privind ECO Lipova. Se pregătește directorul, Ioan Bruț…

  Din informațiile pe care Special Arad a reușit să le obțină din anturajul anchetatorilor, în jur de 80 de persoane au fost audiate până la această dată de polițiști, sub coordonarea procurorului, în cauza ECO Lipova. Sunt vizați, în această etapă a investigației, șoferii autocamioanelor care, mai mult fără decât „pe acte”, au depus deșeuri, la comanda sau sub „tutela” unor terțe persoane, în spațiul alocat rampei de gunoi de la periferia orașului de pe Mureș. Tot pe surse, am aflat detaliul cel mai important din ecuația evazionistă pe care procurorul de la Parchetul Judecătoriei Lipova este desemnat să o rezolve: sutele de mașini care au „intrat prin spate”… acolo unde camerele (supravegheate de fostul primar Viorel Popina – să menționăm și asta)… fără să înregistreze nimic în documente.
  Directorul societății, Ioan Bruț – foto medalion – va fi probabil ultimul pe lista celor audiați… iar  atunci vom avea un „breaking news”…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Sa vedeti cand vine controlul final al UE in proiectul pe desuri implementat de primariile: Lipova,Paulis,Zabrani si Ghioroc.Pentru a restitui sumele in cazul in care comisia va da verdict de nerespectare a proiectului trebuie sechestru pe toate cele patru localitati per ansamblu ca sa acopere paguba.

   0 voturi
   +1
   -1
  2. Bune ziua, Zoly me cheamă şi am citi articolu’ frumos care le-ați scris despre Eco Lipova. Din prima cetire mi-am dat seama că ați ştudiat jurnalistica la Universitatea de Gramatici şi Haimedia la Macea, în frumosul campus din Parcul Dendrologic. Spre exemplu expresiile „lupa al polițiştilor” si „din cauza chiar a conducerii sale” reprezinta măiestrii gramaticale pe care doar Profesorii docenți de pe Valea Mare (de la Mănăştire in sus din Radna) le pot articula. Feliciteri sincere din partea mea! Sunt convins ca si informatiile din articol sunt la fel de „bune” pe cum sunt gramaticile domniei dumneavoasre..!
   Cu respect – Zoli

   +13 voturi
   +1
   -1
  3. Nu țin cu ursu, dar Zoly are dreptate. Azi se scriu articole la comanda, dar si acestea sunt scrise cu superficialitate. Observati expresia stupida „un potbagaj de acte”. Orice firma are multe acte. Ce demonstreaza insa aceasta? Vinovatie? Personal l-as concedia pe cel care a scris articolul. Unde este logica? Vorba lui Zoli: gramaticile…?

   +2 voturi
   +1
   -1
   • Zoli sau Victor, nu mai fi bulangiu si-ti da reply-uri singur de pe acelasi calculator, ca-ti facem public IP-ul si nu iti mai lasam niciun comentariu. Daca ai remarci de facut, fa-le la obiectul cauzei sau du-te si te plimba…

    +8 voturi
    +1
    -1
  4. Din avion se vede ca Lipova nu mai are nicio sansa la evolutie.Va mai exista din inertie si atat.Ca un corp in moarte clinica si tinut in viata de aparate este.Si asta numai din cauza voastra…un voastra generic pentru ca astia de comentati sunteti vocea majoritatii locale.Din pacate si nefericire, evident.V-a trimis Brut Ovidiu la meditatii de limba romana sa scrieti comentariile in locul lui? V-a sponsorizat Brut Nelu cu Marfa bagata fara acte in regula prin magazine, cumparata la negru fara facturi? Ce aveti mai , oameni buni? In loc sa comentati informatia care , de fapt, e o realitate crunta a incompetentei unui om si care in fond va afecteaza pe toti platitorii taxei de salubritate, voi faceti analiza literar-morfologico-sintactico-ortografico pe text.Apropo, informatiile articolului si, va rog, sa-i transmiteti dlui Brut, sunt acuzatii la propriu si sunt spicuiri la prima lectura din documente oficiale.Eu astept scanat dosarul si sa-l lecturam impreuna.Si, pe cei doi contestatari ai primului meu coment ( 2 voturi minus), ii asigur ca va avea loc ultimul control UE care sa verifice implementarea proiectului.

   +5 voturi
   +1
   -1
  5. Dle Brut Nelu, cu respect dar nu le sterg.Odata scrise raman pentru ca eu nu joc bambilici cu propriile afirmatii in functie de o anumita persoana.Dumneavoastra poate sunteti obisnuit cu ipocrizia ca aveti experienta din politica .Eu nu.Apropo, mai exista Soimii Lipova? Parca erati consilier local cand se inregistrau la club facturi de la firma dumneavoastra.Asa ca un zvon, evident…In Lipova nu circula tramvaie, doar zvonuri.

   +5 voturi
   +1
   -1
  6. D-le Jean Paul cu respect dar sunteți incoerent în comentarii (sa fie bachus de vina).Ați afirmat ca nu am facturi pai atunci nu pot emite facturi la Soimii sau sursa dvs.din primărie via Radna (pt ca prin Radna trece coridorul 4 Pan Eu.) e pertinentă .Apropoos de politica aveți afinitati…Priviți cu încredere în viitor și lăsați ce anost. O zi buna va doresc!

   0 voturi
   +1
   -1
   • Dle Brut stati rau cu logica dar va scuz.Am spus ca marfa pe care o introduceti si o comercializati prin magazinele dumneavoastra este fara acte si prin metode evazioniste dar sa verifice cine trebuie asta ca nu ma ( ne) intereseaza in mod expres afacerile dumneavoastra pentru ca sunt private si va privesc. La Soimii ,intr-adevar, ati emis factura dar ati omis ca aveati calitatea de consilier local deci cam incompatibil asa cu cea de furnizor de bunuri platite din bugetul local pe care-l aprobati/gestionati ca si consilier local.

    +3 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.