marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Primăria va răspunde de mizeria din oraș doar când conducerea ei nu va mai putea intra în Palatul Administrativ din cauza gunoaielor

  de Raluca Medeleanu | 4 aprilie 2017, 1:51 PM | Administraţie

  7

  Mulți dintre arădeni au sesizat că străzile orașului au început să fie din ce în ce mai murdare. Și am constatat asta și noi. Mediul online clocotește cu poze făcute de arădenii revoltați, arătând coșurile de gunoi cum stau pline și se revarsă pe trotuare, iar pungile de plastic și hârtia dansează în spirale în bătaia vântului, printre picioarele trecătorilor. Cauza? O problemă kafkiană: înainte să ne „înghite” gunoiul, ne „înghite” birocrația.

  Orașul a rămas fără oameni care să-l curețe, căci contractul cu firma existentă a expirat din 31 martie.

  Menționăm că ne referim strict la firma care să se ocupe cu curățenia străzilor. Pentru zonele de parcuri și locurile de joacă din oraș, responsabilitatea curățeniei o au firmele de spațiile verzi, iar pentru ridicarea gunoiului de la asociațiile de proprietari a rămas în continuare firma Polaris.

  Primăria se află în aceste zile în procesul de a achiziționa o nouă firmă de salubritate pentru aceste atribuții rămase în aer. Faza de licitație a fost deja efectuată, însă abia în data de 18 aprilie se va cunoaște firma câștigătoare.

  Cine este vinovat de această întârziere? Cu cât timp înainte de expirarea contractului trebuia să înceapă municipalitatea demersurile pentru o nouă procedură de achiziție ca orașul să nu rămână în mizerie?

  Cu aceste întrebări în minte, l-am contactat telefonic pe primarul Aradului, Gheorghe Falcă, dar acesta ne-a spus că nu are timp de noi, că se află la Parlament și ne-a trimis cu întrebarea la primărie, un lucru nu prea util, dat fiind faptul că zilele acestea primăria a rămas fără purtător de cuvânt. „Dar cui să ne adresăm, domnule primar? Căci nu există purtător de cuvânt…”, „La primărie…”, a insistat acesta.

  Astfel, am insitat și noi… la primărie. Am contactat-o telefonic pe Claudia Macra, pe considerentul că este city manager, astfel, după primar, ar fi cea mai abilitată să ne răspundă la întrebări. Așa cum ne-am așteptat, nu am reușit să o găsim, secretara spunându-ne că „toată ziua are ședințe”.

  Considerăm lipsa de disponibilitate a municipalității pentru a ne oferi lămuriri la întrebările de mai sus un semn clar că pentru conducerea orașului, acestea nu sunt probleme urgente ci „fleacuri”, mai ales că procedura de achiziție a unui nou operator ar fi trebuit să înceapă cu 6 luni înaintea expirării contractului cu Polaris.

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Oare ce minte luminta a pus data limita de evaluare a ofertelor așa târziu ??? Presupun ca cineva care știa ca expira contractul cu Polaris. Dar este interesant cine s a înscris la licitație ,poate aruncați o privire și la firmele care au depus oferta ….

   +5 voturi
   +1
   -1
  2. Nu tomberoanele negolite reprezinta principala problema(dar nu e de neglijat)! Principala problema este mentalitatea majoritatii.Daca vorbesti cu oameni, prieteni, cunostinte toti spun ca ei nu fac si nu lasa mizerie niciunde.Nimeni nimic.Si cand vezi ca arunca tot felul de gunoaie din masina, sau lasa dupa un gratar tot ce raman dupa ei, sau mama fara reactie in statie de tramvai dupa ce copilul arunca punga de cipsuri dupa ce au trecut in loc nepermis drumul si ii spui de situatie…”asta e”…”ca la noi la nimeni”…etc…ALOOOO…hai sa ne trezim la realitate…”asta e roamania”…noi suntem romania…DAR…nimeni nu arunca nimic si gunoi peste tot…pe cine vreti sa pacaliti? ca pe mine nu puteti!!!

   +5 voturi
   +1
   -1
   • Ok, explicati-mi va rog daca eu doresc sa arunc ceva la gunoi pe bulevardul Revolutiei, de exemplu, unde gasesc un cos de gunoi gol. Despre asta e vorba in articol. Nu despre lipsa de educatie a unora, care este un aspect real, nu contest

    +3 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.