Sesizarea USR Arad are ecou în cazul cantinei Azoma

  de - | 18 decembrie 2018, 10:19 AM | Comunicate contra cost

  0

  În urma sesizărilor trimise de USR Arad, autoritățile au inițiat primele măsuri care să conducă la igienizarea clădirii fostei cantine a întreprinderii Azoma, din cartierul Sânnicolau Mic.

  La începutul lunii, echipa USR Arad care a igienizat locul de joacă aflat pe strada Frunzei, a constatat că în imediata vecinătate se află clădirea abandonată a fostei cantine Azoma, un real pericol. Subsolul clădirii este inundat și plin cu gunoaie, fiind o sursă de poluare olfactivă și de îmbolnăviri, în special în sezonul cald. În lipsa oricăror împrejmuiri, trecătorii au acces la clădire, unde pot să se accidenteze.

  Din discuțiile purtate cu cetățenii a rezultat că problema este veche, de ani de zile și un real pericol, mai ales pentru copii. În consecință, cabinetul parlamentarului USR Sergiu Vlad a sesizat instituțiile competente, Garda de Mediu, Poliția Locală și Primăria Arad.

  Sergiu Vlad, deputat USR Arad: „Din răspunsul furnizat de instituțiile sesizate, cărora le mulțumim pentru solicitudine, rezultă că au fost luate primele măsuri. Reprezentanții acestora s-au deplasat la fața locului, unde au identificat imobilul și au constatat că cele sesizate sunt reale.

  Ulterior, au fost făcute demersuri pentru identificarea proprietarului clădirii, o societate deținută de un cetățean italian, aflată în procedură de faliment. A fost impusă lichidatorului judiciar măsura salubrizării zonei afectate de depozitările ilegale de deșeuri, precum și de împiedicare a depozitării în continuare a deșeurilor.

  În perioada următoare vom urmări modul în care această societate respectă măsurile dispuse de Garda de Mediu. Îi rugăm pe cetățenii care locuiesc în vecinătate să ne aducă la cunoștință dacă, într-un termen rezonabil, acestea nu sunt aplicate. De asemenea, USR poate fi sesizat pentru orice situații similare, la telefon 0733 143 839, e-mail usr.arad@gmail.com sau la sediul din strada Dimitrie Bolintineanu, numărul 5, etaj 4”.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate. 

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.