vineri, 26 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Serialul „Cernobîl” a dus la creșterea vânzărilor de pastile cu iod în Norvegia, în timp ce rușii dezmint povestea cu vehemență

    de - | 18 iunie 2019, 8:53 AM | Film | Internaţional | Recomandările editorilor

    0

    (foto: IMDb)

    Popularitatea de care se bucură miniserialul HBO „Cernobîl” a dus la creşterea vânzărilor de pastile de iod în Norvegia. Potrivit presei locale, rememorarea tragediei din 1986 i-a făcut pe norvegieni să îşi ia măsuri de precauţie, în caz că un astfel de accident ar avea loc în zilele noastre, relatează Digi24.

    În luna care a trecut de la premiera miniseriei TV, farmaciile au anunţat că au vândut de două ori mai multe pastile cu iod comparativ cu lunile precedente.

    Specialiştii spun că deşi probabilitatea producerii unui astfel de accident este foarte mică, este bine ca oamenii să fie pregătiţi şi recomandă tuturor să aibă la îndemână astfel de pastile, mai ales atunci când vizitează o ţară despre care ştiu că are centrale nucleare.

    Devenit rapid cel mai apreciat serial din lume, „Cernobîl” prezintă catastrofa din urmă cu 33 de ani, când pe 26 aprilie 1986, unul dintre reactoarele centralei nucleare din orasul ucrainean a explodat.

    Cruciadă împotriva serialului în presa lui Putin

    Deşi serialul „Cernobîl“ produs de HBO este difuzat doar online clienţilor care plătesc pentru vizionarea sa, acesta a devenit o senzaţie naţională și în Rusia, iar presa pro-Kremlin nu a stat cu mâinile în sân, scrie adevarul.ro.

    „Komsomolskaya Pravda“ (KP), cel mai popular ziar al Rusiei, a stârnit bănuieli că competitorii centrului nuclear Rosatom ar folosi serialul de televiziune pentru a păta imaginea ţării de putere nucleară.

    „Argumente şi Fapte“, o publicaţie populară printre cei mai în vârstă, a catalogat serialul drept „o caricatură, nu adevărul“.

    „Singurele lucruri care lipsesc sunt urşii şi acordeoanele“, a spus prezentatorul de ştiri de la postul Rusia-24, Stanislav Natanzon.

    Canalul rus NTV a anunţat deja că va produce propriul serial, în replică la „Cernobîl“, bazat pe premisa că CIA-ul a trimis un agent în zona Cernobîlului pentru a comite acte de sabotaj.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    1 + 2 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.