miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Seria Apple iPhone 14 va avea un notch tip pastilă pentru camera frontală

  de Special Arad | 18 ianuarie 2022, 6:49 PM | IT

  0

  În ultimul timp, s-au auzit mai multe zvonuri despre viitoarea serie iPhone 14 și se pare că dispozitivele vor veni cu unele schimbări majore. În cea mai recentă informație, Mark Gurman de la Bloomberg, în cel mai recent buletin informativ Power On, a susținut că modelele din seria iPhone 14 nu vor avea o crestătură pentru camerele frontale. În schimb, telefoanele vor avea un decupaj în formă de pastilă în partea de sus a ecranului.

  Anterior, Apple a spus că această crestătura, pentru multă lume inestetică, este necesară pentru a găzdui senzorii necesari pentru camera frontală, precum și pentru caracteristica Face ID. Așadar, va fi interesant de văzut cum reușește gigantul tehnologic american din Cupertino să împacheteze totul într-un spațiu mult mai mic. Formatul de orificiu în ecran în formă de pastilă a debutat cu Samsung Galaxy S10+ care avea acolo două camere foto, una de 10MP și una de 8 megapixeli. Apoi Samsung a renunțat la el.

  Înainte de acest nou raport al lui Mark Gurman, potrivit GizmoChina, site-ul tehnologic din Coreea de Sud The Elec a susținut același lucru: modelele din seria iPhone 14, adică Apple iPhone 14 Pro și Apple iPhone 14 Pro Max vor veni cu o decupare pe ecran în loc de o crestătură. Chiar și cunoscutul analist Apple, Ming-Chi Kuo, a susținut că modelele iPhone 14 Pro au un decupaj cu o gaură în formă de pastilă. Aceste informații multiple despre același lucru aproape confirmă această evoluție Apple de la notch la camerele plasate în gaura din ecran. Încă nu sunt informații ce camere va plasa acolo Apple, poate o cameră și senzorul Face ID.

  Apple a introdus pentru prima dată notch-ul cu iPhone X și de atunci, acesta a rămas în mare parte neschimbat. Acesta găzduiește matricea de camere TrueDepth, în care se află senzorii Face ID și camera frontală. Conform informațiilor, modelul mic Apple iPhone 14 va continua să ofere crestătura, dar modelele Pro din serie vor veni cu o nouă decupare în formă de pastilă pentru cameră/camere și senzori.

  Unele zvonuri susțin că Apple ar putea adopta o arhitectură ToF – timp de zbor, bazată pe laser pentru Face ID, în timp ce alte zvonuri indică un design de lentile unibody care va ajuta compania să reducă dimensiunea modulului camerei frontale.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.