miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Sergiu Cosmin Vlad, deputat USR Arad, întrebări despre decesele din Arad

  de - | 8 aprilie 2020, 3:59 PM | Comunicate contra cost

  0

  Deputatul USR Arad, Sergiu Cosmin Vlad, a adresat o întrebare ministrului sănătății, cu referire la modul defectuos de raportare a deceselor cauzate de epidemia de COVID-19, în județul Arad.

  În perioada 28.03 – 08.04.2020, au fost raportate cu întârziere semnificativă un număr de 6 decese, ale unor persoane care au încetat din viață în intervalul 28-30.03.2020. Acestea au fost testate pentru COVID-19, iar rezultatele (pozitive) au fost obținute în 30-31.03.2020. Cu toate acestea, cele 6 decese au fost raportate abia pe data de 07.04.2020, adică la 8 zile după ce s-a știut de faptul că au decedat fiind pozitive cu COVID-19.

  Sergiu Cosmin Vlad, deputat USR: „În contextul contagiozității ridicate a virusului, informarea exactă a populației este esențială. Trebuie să știm câte persoane s-au îmbolnăvit ori au decedat, pentru a lua de îndată măsurile de prevenție necesare (izolare, carantină, etc.). Orice întârziere poate să conducă la noi cazuri.

  Arădenii trebuie să știe dacă aceste bâlbe sunt cauzate de necunoașterea procedurilor, de aplicarea lor greșită sau sunt intenționate, pentru a raporta cât mai puțini morți. Ar fi o adevărată crimă să ascundem aceste date, absolut necesare pentru ca populația să poată să se ferească.

  L-am întrebat pe domnul ministru care este procedura de raportare pentru decesele cauzate de COVID-19, precum și baza legală pentru această procedură. De asemenea, care a fost motivul pentru care nu s-au raportat la timp cele 6 decese amintite și ce măsuri va lua pentru informarea corectă a locuitorilor din județul Arad”.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.