miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Sergiu Bîlcea: „România accesează 1,9 miliarde de euro pentru dezvoltare prin PNRR”

  de - | 13 ianuarie 2022, 6:06 PM | Comunicate contra cost

  0

  Vin banii europeni pentru dezvoltare! România mai primește astăzi peste 1,9 miliarde de euro, odată cu intrarea în vigoare a Acordului de împrumut (Mecanismul de redresare și reziliență) între Comisia Europeană și România, în cadrul PNRR. Este suma aferentă prefinanțării din componenta de împrumut, 13% din valoarea totală. La începutul lunii decembrie, România a primit prima tranșă a componentei de grant în valoare de 1,85 miliarde euro.

  „În total România a primit 3,79 miliarde de euro, imediat după ce PNRR a devenit funcțional. Pentru România, este o sumă foarte mare, care trebuie să dea un impuls investițiilor, să susțină economia și locurile de muncă, să producă dezvoltare. Trebuie să spunem foarte clar că PNRR înseamnă investiții, dar și reforme pe care trebuie să le realizăm nu pentru că așa ne cer instituțiile europene, le realizăm pentru că este nevoie de ele pentru eficiență și pentru a fi competitivi. Pe lângă investițiile în infrastructură, avem nevoie de reforme pentru digitalizare, reducerea birocrației, un mediu sănătos. Banii europeni accesați acum vor fi folosiți pentru construcția de autostrăzi, modernizarea rețelelor de apă și canalizare, digitalizare și împăduriri. Este un semnal foarte bun la început de an și un îndemn la derularea cât mai rapidă a proiectelor și investițiilor, care trebuie să ne permită în următorii ani să folosim toate fondurile disponibile prin PNRR și prin programele operaționale”, a declarat deputatul PNL Sergiu Bîlcea.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.