Workshop de gravură pentru tineri la Muzeul de Artă Arad, cu artistul Adrian Sandu

  de Special Arad | 6 October 2021, 4:11 PM | Cultură

  0

  (foto: Nelu Scripciuc)

  Workshopul „Principii în arta imprimării”, dedicat tinerilor din învățământul artistic, s-a desfășurat în perioada 30 septembrie – 5 octombrie 2021 la Muzeul de Artă Arad, în atelierul artistului vizual Adrian Sandu. Atelierul se va încheia cu o expoziție a participanților, în spațiul expozițional al Cafenelei Joy’s, deschisă pentru public pe parcursul Nopții Albe a Galeriilor, 15-17 octombrie 2021.

  „În cadrul workshopului de gravură mi-am propus familiarizarea publicului tânăr din învățământul artistic și nu numai, cu tehnicile de gravură – Principii în arta imprimării. Pentru această sesiune am ales drept tehnică de studiu – acvaforte – aceasta fiind una dintre cele mai importante și mai des întâlnite metode de obținere a matriței în arta imprimării. Menționez că gravura tradițională ca disciplină, se studiază/predă destul de rar în învățământul liceal din România, iar în cel superior tinde să devină o rara avis din cauza dezinteresului și a complexității. În concluzie, la workshopul din acest an ne-am propus realizarea a 1-2 lucrări în tehnica acvaforte. La final va fi organizată o expoziție la cafeneaua literară Joyce Pub (spațiul expozițional), în care vor fi expuse toate lucrările realizate”, a spus Adrian Sandu.

  workshop adrian sandu 2

  Workshopul a fost organizat de Grupul pentru Management și Mediere Culturală, în parteneriat cu APA – Asociația Producătorilor de Artă, artistul vizual Adrian Sandu, cu finanțarea Centrului Municipal de Cultură Arad.

  Fotografii: Nelu Scripciuc

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.