Sergiu Bîlcea: „Proiect de lege pentru sancționarea mai aspră a celor care distrug drumurile publice” (P)

  de - | 9 March 2023, 5:51 PM | Comunicate contra cost

  0

  Investițiile în drumuri trebuie protejate, a spus deputatul PNL Sergiu Bîlcea în cadrul unei conferințe de presă. Acesta a prezentat un proiect de lege depus împreună cu deputatul liberal Glad Varga și alți colegi, prin care urmărește sancționarea mai aspră a celor care distrug drumurile publice prin depășirea tonajului admis.

  „Autoritățile care veghează la respectarea tonajelor pe drumurile publice întâmpină o serie de dificultăți practice, pe care vreau să le corectez. Prin proiectul de lege depus, corelez amenzile cu gravitatea faptelor, amenzile ar urma să crească pentru cei care comit fapte foarte grave, adică depășesc cu mult limita de greutate admisă. De asemenea, am propus amenzi mai mari pentru cei care aruncă sau depozitează deșeuri în zona de siguranță a drumurilor și în parcări, astăzi autoritățile locale nu pot da amenzi pentru astfel de fapte”, a spus Sergiu Bîlcea.

  Proiectul are avizul Uniunii Consiliilor Județene, a trecut de plenul Senatului și de comisiile Camerei Deputaților și urmează să intre în dezbaterea din plen.

  Proiectul de lege propune și introducerea unor puncte fixe încastrate în suprafața drumurilor, cu cântărire automată, pentru mijloacele de transport de marfă care depășesc 8 tone pe axă, sistem care funcționează din 2018 în Ungaria.

  „Aceste modificări urmăresc creșterea gradului de siguranță în trafic și protejarea drumurilor publice, este vorba despre investiții foarte mari pe care le fac administrațiile locale. Un drum nou trebuie protejat, pentru a beneficia de el mai mult timp înainte de a intra din nou în reabilitare. În plus, aceste reglementări ajută și transportatorii corecți, care respectă tonajele admise, și care sunt afectați de concurența neloială a celor care încarcă peste limită vehiculele de transport”, a declarat deputatul Sergiu Bîlcea, inițiatorul proiectului de lege.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.