luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Sergiu Bîlcea: „Primele brățări electronice pentru supravegherea agresorilor vor fi folosite în acest an”

  de - | 17 ianuarie 2022, 5:50 PM | Comunicate contra cost

  0

  Legea pentru protecția victimelor și supravegherea agresorilor cu ajutorul brățărilor electronice va fi aplicată din acest an, a declarat deputatul PNL Sergiu Bîlcea, unul dintre cei care au votat pentru aceste măsuri. Anul acesta a fost alocată o finanțare de 241 de milioane de lei pentru dispozitivele de monitorizare, vor fi achiziționate aproape 1000 de kituri de monitorizare (brățările electronice fixate pe glezna persoanelor supravegheate) și programele informatice necesare. „Legea urmărește protejarea reală și eficientă a victimelor violenței domestice. Agresorul va purta o brăţară electronică, iar victima un dispozitiv care o alertează şi anunţă poliţia când agresorul se apropie la mai puţin de 500 de metri. În a doua etapă, aceste dispozitive vor fi folosite pentru inculpaţii arestaţi la domiciliu, pentru cei aflaţi sub control judiciar și pentru cei supuși supravegherii la distanță. Aplicarea unor astfel de măsuri, prin care folosim tehnologia pentru a proteja persoane vulnerabile și pentru a eficientiza munca polițiștilor sunt binevenite, un pas înainte pentru siguranța cetățenilor”, a declarat deputatul Sergiu Bîlcea.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.