luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Sergiu Bîlcea: „Primăria Arad are obligația să nu rateze niciun proiect european”

  de - | 17 februarie 2022, 2:51 PM | Comunicate contra cost

  0

  Analiza bugetului proaspăt votat al Aradului a fost subiectul principal al conferinței de presă a PNL Arad. Președintele filialei municipale, deputatul Sergiu Bîlcea, a vorbit despre principiile care au stat la baza construcției bugetare.

  Este un buget axat pe investiții, dar fără majorări de taxe și impozite. Într-un an marcat de pandemie și dificultăți economice, nu am vrut să punem o presiune și mai mare pe cetățeni și pe mediul de afaceri. În anii următori avem șansa dezvoltării cu ajutorul fondurilor europene, Primăria Arad are obligația să nu rateze niciun proiect european”, a susținut acesta.

  Deputatul Bîlcea a vorbit și despre problema dificilă a asigurării căldurii și apei calde, amintind de rectificările prin care Guvernul a alocat 40 de milioane de lei pentru căldură Primăriei Arad, în urma demersurilor administrației locale și parlamentarilor arădeni.

  Sprijinul pentru asigurarea căldurii și apei calde va continua să vină, Guvernul a alocat în acest sens 400 de milioane de lei pentru autoritățile locale, dacă va respecta anumite condiții, Primăria Arad va accesa fonduri. La cererea administrațiilor locale, aceste sume vor fi suplimentate. Dar pe termen lung, avem nevoie de un proiect fezabil pentru accesarea de fonduri europene pentru modernizarea CET și a rețelelor transport, există axe de finanțare pentru sistemele energetice, acum este un moment prielnic și cred că Primăria este obligată să vină cu o soluție”, a declarat Sergiu Bîlcea.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.