marþi, 5 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Sergiu Bîlcea: „Facilități pentru femeile însărcinate și părinții cu copii mici!” (P)

  de - | 21 septembrie 2023, 1:36 PM | Comunicate contra cost

  1

  O nouă lege care îl are printre semnatari pe deputatul PNL Arad Sergiu Bîlcea acordă facilități pentru femeile însărcinate și părinții cu copii mici, de până la 5 ani. Categoriile vizate vor avea prioritate la casieriile, ghişeele și casele de marcat din cadrul instituțiilor publice și unităților comerciale publice și private. Proiectul de lege, inițiat de mai mulți parlamentari PNL printre care și Sergiu Bîlcea, a trecut de Camera Deputaților, for decizional și merge la promulgare. Legea propune amenajarea unor locuri de parcare rezervate femeilor însărcinate și persoanelor însoțite de copii cu vârsta de până la 5 ani în spațiile de pe lângă clădirile instituțiilor publice și ale unităților publice comerciale și private.

  „Este o lege care instituționalizează măsuri de bun simț față de viitoare mame și părinți cu copii mici, care trebuie să aibă prioritate și să nu stea la coadă, din motive lesne de înțeles. Legea face parte dintr-un complex de măsuri prin care vrem să ajutăm părinții și viitorii părinți, prin care susținem politicile de creștere demografică. Una dintre problemele majore pe termen lung este scăderea demografică în România, trebuie să gândim multe măsuri prin care să sprijinim familiile cu copii”, a spus deputatul Sergiu Bîlcea.

  Nerespectarea prevederilor privind acordarea priorităţii va fi sancționată cu amenzi de la 200 lei la 1.000 lei, iar încălcarea obligaţiilor de a amenaja, rezerva şi/sau semnaliza locurile de parcare se pedepsesc cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.