marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Sergiu Bîlcea: „Bugetul va fi orientat spre investiții”

  de - | 25 februarie 2021, 1:03 PM | Comunicate contra cost

  0

  Zilele acestea Bugetul național se află în dezbatere parlamentară. Deputatul Sergiu Bîlcea apreciază efortul Guvernului de a duce cât mai mulți bani spre investiții. „Bunăstarea este posibilă dacă economia crește. Guvernul poate sprijini creșterea economică prin investiții, care rezolvă problemele de infrastructură dar și ajută la crearea de locuri de muncă”, spune acesta.

  Cheltuielile bugetului general consolidat sunt în suma de 444,9 mld lei (39,8% din PIB), în creștere cu 20,5 mld lei (4,8%) față de anul trecut.

  Bugetul este condiționat de nevoia finanțării măsurilor pentru combaterea pandemiei, care însumează 3,8% din PIB. În bugetul pe anul 2021 pentru sectorul de sănătate sunt prevăzute 58,3 mld lei, cu 1,4 mld lei mai mult decât în 2020 și cu 6,1 mld lei mai mult decât în anul 2019.

  Și învățământul rămâne un sector prioritar, sumele alocate pe întreg domeniul de administrația centrală și locală se ridică la valoarea de 39,6 mld lei (3,6% din PIB), cu 2,2 mld lei mai mult decât în anul 2020.

  Sergiu Bîlcea remarcă o creștere a ponderii investițiilor în anul 2021 față de 2020, posibilă prin diminuarea cheltuielilor cu bunurile și serviciile, a cheltuielilor de personal, a asistenței sociale. „Bugetul propune pentru investiții 61,5 mld lei, respectiv 5,5% din PIB, mai mult de jumătate din această sumă fiind pentru finanțarea proiectelor din fonduri externe nerambursabile (52,3%). Aceasta este componenta care poate deveni un motor pentru susținerea creșterii economice. Investițiile reprezintă 13,8% din totalul bugetului”, susține deputatul PNL. Susținerea mediului de afaceri este o altă coordonată a construcției bugetare care va ajuta la menținerea și creșterea locurilor de muncă și relansarea economiei.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.