Sergiu Bîlcea: „Ajutorul acordat persoanelor vulnerabile este o măsură corectă”

  de - | 11 May 2022, 8:57 AM | Comunicate contra cost

  0

  Persoanele cu venituri mici beneficiază de voucherele pentru alimentele de bază începând cu 1 iunie. Odată la două luni, persoanele vulnerabile primesc vouchere în valoare de 250 lei, spune deputatul PNL Sergiu Bîlcea.

  „Ajutorul acordat persoanelor vulnerabile este o măsură corectă. Suntem în plină criză generată de războiul din Ucraina, prețurile au crescut atât la utilități cât și la alimente și avem foarte multe familii grav afectate. Avem posibilitatea să folosim fondurile europene și consider că este obligația noastră să alocăm resurse pentru a ajuta oamenii care au cea mai mare nevoie să depășească acest moment dificil”, a spus Sergiu Bîlcea.

  Guvernul alocă în acest scop 3 miliarde de lei, din care jumătate sunt fonduri europene, pentru cei aproximativ 3 milioane de beneficiari. Vor fi 6 categorii de beneficiari: pensionarii cu venit net lunar sub 1500 de lei, persoanele cu dizabilităţi, cu venit net lunar sub 1.500 lei, familiile cu cel puţin doi copii în întreţinere, cu venit net lunar pe membru de familie sub 600 de lei, familiile monoparentale cu venit net lunar pe membru de familie sub 600 de lei, familiile care au drept la ajutor social şi persoanele fără adăpost.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate. 

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.