sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Procesul bodyguardului de la Dey Internațional, înjunghiat la Ștrandul Neptun, la final. Sentința a fost amânată a treia oară

  de Ioana Costaș | 14 martie 2023, 11:46 AM | Știri Arad | Topic special

  1

  Incidentul în urma căruia un bodyguard angajat în cadrul firmei Dey Bodyguard International 2012 a fost înjunghiat a avut loc în 29 decembrie 2019, la ștrandul Neptun. Totul, în urma unei neînțelegeri între agentul de pază, Teodor Moza, și Răzvan Copăceanu, a escaladat afară din local. Camerele video din interior și exterior au surprins tot ceea ce s-a întâmplat, în afara momentului în care bodyguardul a fost înjunghiat cu un cuțit. Incidentul a continuat în fața restaurantului McDonalds din centrului municipiului Arad acolo unde Răzvan Copăceanu a ajuns, urmărit de Teodor Moza, agentul de pază înjunghiat, dar și de alți bodyguarzi – aflați în localul Aladio din incinta ștrandului – și bătut până a fost lăsat inconștient. Bătaia primită de Copăceanu a fost înregistrată de camerele video amplasate în exteriorul restaurantului McDonalds, imaginile fiind cunoscute acum în toata țara, nu numai în Arad.

  Astfel, în urma înjunghierii agentului de pază, în 31 decembrie 2019, Răzvan Copăceanu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, la propunerea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor. O lună mai târziu, același procuror a solicitat prelungirea măsurii arestului preventiv, iar instanța a respins cererea Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, înlocuind – în schimb – măsura arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu. După o altă lună, s-a solicitat menținerea măsurii arestului la domiciliu. Și de această dată, instanța a decis să respingă prelungirea acestei măsuri și să o înlocuiască cu măsura controlului judiciar. În luna iunie 2020, Tribunalul Arad a revocat măsura controlului judiciar în ceea ce-l privește pe tânăr, acesta fiind judecat în stare de libertate.

  Procesul bărbatului înjunghiat a început în 2021

  Procesul privind judecarea tentativei de omor a început în 20 septembrie 2021, la Tribunalul Arad. Astfel, la aproape doi ani de la incident a avut loc prima înfățișare în proces.

  De-a lungul procesului au fost audiați zeci de martori, unii au venit de la primirea primei citații, alții s-au lăsat însă… așteptați.

  Primul audiat în acest dosar, de către judecător, a fost Teodor Moza – partea vătămată. Acesta a declarat că nu mai știe exact cum s-au întâmplat lucrurile în dimineața de 29 decembrie 2019 deoarece era tulburat din cauza operației pe care o suferise ca urmare a rănilor suferite, motivând în acest fel neconcordanțele dintre prima declarație dată în dosar și o a doua, dar și varianta pe care a susținut-o cu ocazia reconstituirii faptei.

  În fața instanței, avocatul tânărului trimis în judecată pentru tentativă de omor, cu ocazia audierii lui Teodor Moza, a precizat faptul că în prima sa declarație partea vătămată susținea una, în a doua declarație susține altceva, iar la reconstituire lucrurile s-au petrecut diferit față de ceea ce s-a declarat până atunci.

  Pe de altă parte, Răzvan Copăceanu, a înțeles – sau a fost sfătuit – de la început să se prevaleze de dreptul la tăcere.

  Acum, procesul a ajuns aproape de final, în primă instanță. În 10 martie, Tribunalul Arad a amânat pentru a treia oară, pronunțarea sentinței. Instanța a invocat ca motive ale amânării sentinței, deliberarea și redactarea acesteia, amânând pentru data de 5 aprilie pronunțarea. Prima amânare a hotărârii a avut loc în 13 ianuarie, motivul invocat fiind tot deliberarea și redactarea sentinței, în timp ce a doua amânare a fost în 10 februarie, din aceleași considerente.

  De asemenea, într-un alt proces, care se află însă pe rolul Judecătoriei Arad, Răzvan Copăceanu este parte vătămată, iar Teodor Moza, alături de alți bărbați sunt inculpați. Aceștia au fost trimiși în judecată pentru purtare abuzivă, în urma bătăii pe care i-au aplicat-o lui Răzvan Copăceanu în fața restaurantului McDonalds din centrul orașului Arad. Bătaia avut loc după cele întâmplate la ștrand. În acest dosar, momentan, nu a fost stabilit un termen de începere a judecății.

  Citește și: Anchetă de urgență în cadrul Poliției Arad, ordonată de Ministrul de Interne, după scandalul cu bodyguardul de la firma Dey

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.