duminicã, 26 mai, 2024

Special Arad Logo

  Senatul României a adoptat tacit un proiect de lege anti-LGBT depus de UDMR, similar celui din Ungaria lui Viktor Orban

  de - | 29 aprilie 2022, 10:59 AM | Politikos

  13

  (foto: Senatul României / Facebook)

  Senatul a adoptat tacit un proiect de lege depus de șapte parlamentari UDMR în care se prevede „protejarea copilului împotriva difuzării prin orice mijloace de conținuturi privind devierea de la sexul stabilit la naștere sau popularizarea schimbării de sex sau a homosexualității”, scrie HotNews.

  Termenul de adoptare tacită s-a împlinit la data de 27.04.2022. Proiectul merge la Camera Deputaților care este decizională.

  Inițiatorii susțin, în expunerea de motive, că „în societățile țărilor din vestul Europei asistăm în zilele noastre la un asalt al unor noi ideologii, precum teoria genului, ce pun în pericol valorile tradiționale, bazate pe creștinism, și însuși nucleul de bază al societății, familia creștină”.

  În viziunea lor, copiii sunt categoria cea mai vulnerabilă, iar acest lucru poate fi „diminuat cu ajutorul legislației prin definirea cât mai exactă a identității copiilor la naștere și asigurarea păstrării acestei identități până la împlinirea vârstei de 18 ani și dobândirea capacității depline de exercițiu”.

  Sursa: hotnews.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Aceeași gândire fascistă (dictatorială) ca în dictatura lui Orban V, conform cărei dacă interzici informarea în propria limbă maternă a așa ziselor „idei liberale” și impui tuturor o singură ideologie, cea a valorilor tradiționale creștine, rezolvă o problemă ce există oricum pentru unii dintre cetățeni. O lege strâmbă, ce ne împarte în două tabere, Noi și Ăia! O lege care legalizează și încureajează URA față de DIFERIT, în încercarea de TALIBANIZARE a populației, pe considerente de religie.
   .
   O lege strâmbă ce încalcă Drepturile Omului, GARANTATĂ (… auziți măi nemernicilor) de Constituție, aceeași constituție ce garantează dreptul la credință. Nu pot decât să-i hudui, fiindcă este singurul lucru care mi-a mai rămas … HUOOOOOOOOOOOOOOOOOO JAVRELOR!!!

   0 voturi
   +1
   -1
  2. Acum peste 100 ani s-a votat unirea,iar azi cretinii astia ne spun cu cine sa ne unim =)))) auzi ca valorile traditionale bazate pe crestinism,practic bagati pe gat copiilor BULLSHITURI BISERICESTI INFECTE,cu familii traditionale de cacat,ca voi,si mai vreti si sa nu fiti scuipati pe strada,interesant,sincer

   --4 voturi
   +1
   -1
  3. Bravo celor care au curajul sa se opuna asa zisilor aparatori ai dreptului omului , in speta a LGBT-istilor. Sa fie clar -cei care considera ca LGBT-isti sunt la fel ca noi cei normali, trebuie sa inteleaga ca acestia sunt persoane bolnave, care trebuie tratări ca atare! Este adevarat ca nu trebuie sa facem cum s- a procedat de Hitler sau altii DAR nici sa le dam mai multe drepturi decat au oamenii normali. Este o Nebunie ce se intampla in special in Europa prin aceste poziționări in favoarea si favorizarea unor comportamente cu devieri de la natura fireasca a lucrurilor! BRAVO celor de la UDMR!

   +1 voturi
   +1
   -1
   • Ascultă măi „trâmbița lui victor”, tu dai dovadă de limite intelectuale (adică nu ai habar despre ce vorbești)… „Értesz engem”, sau spălat pe creier, când susții un asemenea demers. Nu știai? No șezi să-ți explic de ce, drăgălașule.
    .
    Problema nu este că pe tine te deranjează comunitatea LGBT, este o alegere personală de-a ta și ăsta este un DREPT al tău ca om și pe deasupra mai este și garantat de constituție. Dar tu nu înțelegi că un asemenea demers este ANTICONSTITUȚIONAL??? Este o încălcare a drepturilor fiecărui cetățean să decidă … ce și cum între patru pereți, între două persoane adulte ce consimt la actul intim dintre ei. Nu-i treaba legiutorului să se vâre cu forța în patul unor oameni liberi. De asemenea, proiectul de lege în sine este ABSURD și fără nici un efect concret, în afară de faptul evident că încalcă Constituția. (nu poți suprima dreptul la informare fără să încalci Constituția) De ce? Fiindcă copiii de azi dacă vor să afle ceva nu caută neapărat în limba materna … mai toți vorbesc, mai ales engleza și tot află ceea ce vor să afle. Deci?! Bulshit!!!
    .
    O manifestare de primitivism, populism jegos și de atac la Constituție. O vânătoare de voturi în rândul radicalilor talibanizați, sub pretextul că ei sunt apărătorii „valorilor creștine”! Că-i și tare doare pe UDMR de aceste valori, când mint (și fură) ca niște boschetari atunci când își decid campaniile electorale.

    0 voturi
    +1
    -1
    • Mai peterpanule ! Ca nu stiu cum te numesti , fiindca nu ai curajul sa-ti dai numele , dar urmaresc Special Arad si am avut ocazia sa vad ca tu esti Dumnezeu care le cunoaste pe toate si detii intotdeauna Adevarul absolut!Oricine are alta parere decat Dumnezeirea ta este taxat in toate felurile. Se pare insa ca esti doar un Nimenea mare . Cu acestea inchei si nu iti voi mai raspunde , ca nu se poate discuta cu oameni ca tine. O seara buna tuturor!

     0 voturi
     +1
     -1
    • Separe ca daca cineva are alta parere decat tine peterpane acesta este catalogat in fel si chip! Halal cum intelegi tu “democratia” libertatea de opinie etc! Te crez Dumnezeu , detinatorul adevarului absolut. Urmaresc de mult Special Arad si apreciez in mod deosebit modul de prezentare a informatiilor. Doar comentariile tale de peterpan sunt in disonanta cu restul prezentarilor. Bineinteles ca te ascunzi ca orice las sub numele acesta , nu ai curajul sa îți dai numele. Nu ma cobor la micimea ta si nu o sa mai raspund la comentariile tale “elevate”! O seara buna tuturor!

     0 voturi
     +1
     -1
    • Aceasta propunerea legislativa nu afecteaza adultii LGBT, fiecare e liber sa faca in intimitatea lui ce doreste. Se refera la interzicerea propagandei LGBT printre copii, total diferit de ce incriminezi d-ta. La MATURITATE fiecare decide ce orientare are.

     0 voturi
     +1
     -1
     • Ok … accept punctul de vedere. Recunosc că „am lărgit puțin” subiectul, fiindcă tot timpul apar tot felul de astfel de inițiative anticonstituționale în legătură cu comunitatea LGBT și m-am săturat să citesc comentarii ca ale lui Andras, la care nimeni nu îndrăznește să comenteze.
      .
      Ce numiți dv de fapt „propagandă LGBT printre copii”??? … eu personal nu am auzit sau citit ca această comunitate LGBT din România ar avea campanii de propagandă orientate către minori. Că copii minori primesc informații despre sex, educația sexuală, este una și alta este „propaganda”. Ce se urmărește prin aceste informări este ca copiii să știe că există și o stfel de sexualitate și că nu este TABU să vorbești despre ea, sau să-i aparții. De ce? Fiindcă bazat pe știința acumulată deja, copiii ce au tendința să fie atrași de același sex întâmpină probleme psihice și datorită „ambianței” de acasă și din societate se consideră niște monștrii/ratați … („bolnavi” cum s-a exprimat Andras). Devin introverți și mulți din ei ajung ori să se drogheze, ori se sinucid. Dacă noi cei ce alcătuim comunitatea adultă nu discutăm deschis despre aceste lucruri și nu-i considerăm și pe ei normali, atunci înseamnă că îi condamnăm la o suferință enormă, ce la vârste fragede pot fi devastatoare.
      .
      Și copiii sunt tot cetățeni și au dreptul la informare și educație, un drept garantat tot de Constituție. Să vi cu asemenea demersuri legislativ care să INTERZICĂ „propaganda LGBT” este așa cum am spus o inițiativă Anticonstituțională. Nu poți suprima dreptul la informare educativă!!!
      Cine decide ce este propagandă și ce este informare? Bisericoșii, tradiționaliștii, neoprotestanții, … popii, babele bârfitoare, … Cine?! Andras?!

      +1 voturi
      +1
      -1
     • Am uitat să comentez ieri… scuze.
      .
      „La MATURITATE fiecare decide ce orientare are.” Ei nu mai spuneți?! Și asta o spuneți ca un bun cunoscător, un specialist în sexualitate, sau este doar o părere?

      În perioada pubertății ce faci, dacă ești atras de același sex? Te ascunzi de colegii de școală de frică să nu fi exclus din comunitatea de prieteni, sau luat la mișto de toți ceilalți ce se comportă ca o haită de idioți? Te ascunzi de părinți ce îi consideră pe cei ca tine „bolnavi”? Te ascunzi și ca matur într-o relație DIFERITĂ, fiindcă în societatea de azi cu maturi ce gandesc ca Andras, tot timpul apar cretini și idioții ce își permit să te calce în picioare, să te umple de sânge și de flegmă, pe stradă sau în alte spații publice. Să nu mai vorbim că dacă „ieși din dulap” printre prieteni, familie și colegi, riști să fi exclus, sau să rămâi fără loc de muncă. De ce? Este evident că INTOLERANȚA există în mare parte a societății românești și un partid politic oportunist/populist/jegos își permit să propună asemenea ABERAȚII legislative ANTICONSTITUȚIONALE.
      .
      Și mai este ceva ce se perpetuează și bănuiesc că este valabil și în cazul dv. Informațiile ce le aveți vin probabil de la propagandele mincinoase ale politicienilor de tipul lui v orban și camarila de adepți, udmr … ori de la biserică. De ce? Fiindcă dacă ați fi stat de vorbă cu cei ce au trăit o tragedie personală încă din perioada adolscenței, sau ați fi citit știința existentă în acest subiect elaborată de oameni de specialitate … doctori, sexologi și psihologi, ați fi știut că tu nu poți „DECIDE” (la maturitate … cum ați spus) ce orientare sexuală ai. Ori ești homosexual … ori ești heterosexul. Eu de ex. nu am decis la „maturitate” că îmi plac femeile sau bărbații. A venit așa de la sine în perioada pubertății. Și ca mine sunt toți, inclusiv dv.
      .
      Eu de unde știu? Am citit și discutat cu toate părțile implicate. Am prieteni TOLERANȚI și bine informați, am cunoscut familii de homosexuali și lesbiene, ce au o viață armonioasă, de invidiat, ce cresc copii echilibrați, cu care ne-am permis să facem glume și să râdem tocmai pe tema Diferiților.
      .
      În conseciță vă propun să vă lărgiți sfera de informare și în timp veți deveni și dv tolerant. Ori tocmai în asta și constă discuția provocată de propunerea UDMR. Accesul la informație corectă de timpuriu, ca să dispară INTOLERANȚA. Aveți argumente … putem continua. Nu aveți și reacționați ca Andras? Nu vă pierdeți timpul degeaba, că deja cunosc toate aceste manifestări ale intoleranței și lipsei de argumente.

      0 voturi
      +1
      -1
  4. Ascultă Peterpan : Vei arde în Foc în iad ai auzit bine ce spun ??? Tu vei arde în iad împreună cu toți Homosexuali tăi și Lesbienele tale care v-ați născut bolnavi (adică conduși de forța răului) . Și cu asta închei : Sunteți condamnați cu toții la moare sigură și anume iazul cu Foc .

   0 voturi
   +1
   -1
   • Talibanule! … nu ai înțeles absolut nimic din ce am scris. Este o dovadă a lipsei de educație, spălării pe creier și a Intoleranței. Ar trebui să-ți urez „asemenea”, dar nu o fac din milă și compasiune pentru un semen de-al meu. Te iert! Tu doar atâta poți și nu-ți pot cere să fi mai mult decât ce ești. M-ai făcut să zâmbesc.

    +2 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.