Senatul a adoptat proiectul prin care profesorii primesc spor de 2.000 lei lunar, drept stimulent de risc în pandemie

  de - | 22 septembrie 2020, 8:21 AM | Naţional | Politikos

  1

  Cadrele didactice și personalul auxiliar din învățământ vor primi stimulente financiare pe toată perioada stării de alertă și de urgență pentru implicarea și expunerea în față riscului răspândirii coronavirusului COVID-19, potrivit unui proiect aprobat de Senat.

  Proiectul, cu un impact bugetar semnificativ, ar putea fi adoptat zilele următoare și de Camera Deputaților, forul decizional.

  Mai exact, profesorii ar urma să primească un stimulent de risc în valoare de 2.000 de lei pe lună în perioada stării de alertă sau de urgență.

  De asemenea, personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic ar urma să primească 1.500 de lei pe lună.

  Este vorba despre aproximativ 300 de mii de angajați din sistemul de Educație care ar urma să primească stimulentul de risc, efortul bugetar pentru această măsură urmând să depășească jumătate de miliard de lei pe lună.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.