Senatorii USR cer finalizarea de urgență a procedurilor în cazul cererii de încuviințare a urmăririi penale a domnului Călin Anton Popescu Tăriceanu

  de - | 12 martie 2019, 12:47 PM | Comunicate contra cost

  0

  Grupul parlamentar al Uniunii Salvați România din Senat a solicitat Biroului Permanent al Senatului să întreprindă diligențele necesare pentru finalizarea procedurii în cazul cererii de încuviințare a urmăririi penale a domnului Călin Anton Popescu Tăriceanu, înaintată de Direcția Națională Anticorupție la data de 7 noiembrie 2018.

  Înțelegem că pentru PSD acest dosar este o bună metodă de a-l convinge pe domnul Tăriceanu să respecte întocmai dispozițiile lui Liviu Dragnea dar nu putem accepta ca Senatul, camera superioară a Parlamentului României să se transforme într-o unealtă de șantaj. Știm că Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu sunt aliați împotriva justiției, știm cu toții că ambii întreprind tot ce le stă în putință pentru a submina lupta împotriva corupției însă nu vrem să lăsăm ca mecanismele de funcționare a camerei superioare a Parlamentului României să fie pervertite de la rolul lor și folosite cu cinism pentru a asigura coeziunea coaliției de guvernământ” spune senatorul USR Adrian Wiener, liderul grupului USR din Senat.

  Grupul USR consideră că tergiversarea finalizării acestei proceduri este de natură a afecta grav credibilitatea Senatului României. În acest sens, grupul USR solicită Biroului Permanent să pună în vedere Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări finalizarea în termen de 7 zile a raportului asupra cererii de încuviințare a urmăririi penale a domnului Călin Anton Popescu Tăriceanu, înaintată de Direcția Națională Anticorupție.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.