miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Semnal de alarmă! Topul fructelor și legumelor care conțin cele mai multe pesticide

  de - | 1 mai 2018, 9:49 AM | Contributors

  2

  EWG, Environmental Working Group din America atenționează consumatorii de pretutindeni despre conținutul ridicat al chimicalelor interzise din principalele legume și fructe.

  Anul trecut am făcut prostia să cumpăr spanac, fiindcă era ieftin. Mi-am luat-o! Am făcut o criză de fiere. Nu dau amănunte, de unde, cine era furnizorul etc., fiindcă eu nu pot fi luat ca barometru al conținutului de chimicale și nu am dovezi scrise. Dar citind informațiile de pe pagina web a organizației EWG, mi-am adus aminte de ce am pățit în 2017.

  Mă întreb: La noi, în Arad, cine face asemenea controale în Târguri și Piețe, dar și în popularele Kaufland, Real, Penny Market, Profi, Carrefour etc.?

  Oare căpșunile care deja au apărut pe tarabe și pe rafturi cum stau la capitolul ierbicide și pesticide? EWG susțin în studiul lor că legumele și fructele testate parvin din culturi convenționale.

  Căpșunele sunt și la noi un fruct popular, oricât ar fi de scump, de pus pe masă dragilor noștri.

  Ce le dăm de fapt să mănânce? Un cocktail de chimicale?

  Top 10 EWG al celor mai poluate legume și fructe

  1. Căpșune
  2. Spanac
  3. Nectarine
  4. Mere
  5. Struguri
  6. Piersici
  7. Cireșe
  8. Pere
  9. Roșii
  10. Țelină

  Top 10 EWG al celor mai puțin poluate legume și fructe

  1. Avokado
  2. Porumb dulce
  3. Ananas
  4. Varză
  5. Ceapă
  6. Mazăre
  7. Papaya
  8. Sparanghel
  9. Mango
  10. Vinete

  2018 04 29 0911 2018 04 29 0912 2018 04 29 0913 2018 04 29 0915

  Peterpan

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Mi s-a părut o informție bună de împărtășit, mai ales că prin piețele Aradului nu auzi de la samsari, doar că marfa lor este „Bio”. Ceea ce însă în majoritatea cazurilor nu pare a fi un adevăr. Nu există sisteme de certificare de încredere, … și pe vorbe goale, am învățat că nu te poți baza. Așa că ce naiba să faci. Cum poți afla, ce bagi de fapt în tine și mai ales ce dai de mâncare copiilor.
    Este problemă, ce majoritatea celor cu mai mulți de doi neuroni, se confruntă și preferă să nu o conștientizeze, atunci când grăbiți își fac piața.
    Iar de la „autorități”, ce nu sunt de fel autorități în domeniu, nu poți să te aștepți că vor veni cu o soluție bună și sigură. Ei nu fac lucruri mult mai simple, dar ce să mai vorbim de cele mai complicate, ca în cazul de față.

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.