sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Şeful Institutului pentru Fizica Pământului: Cutremurul din Gorj nu are legătură cu Turcia

  de - | 14 februarie 2023, 8:47 AM | Naţional

  0

  Cutremurul cu magnitudinea 5,2 care a avut loc luni după-amiaza în zona seismică Gorj nu are nicio legătură cu cele care se produc în Turcia, pentru că este pe altă placă tectonică, a declarat pentru Agerpres Constantin Ionescu, directorul general al Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), citat de G4Media.

  „Nu are legătură cu Turcia, nu are cum. M-am uitat peste mişcările plăcii cu date de GPS, de la est la vest, la sud, a plăcii anatoliene, iar ale noastre dacă au legătură au cu cele din Serbia, din Croaţia, din zona aceasta. Este pe altă placă tectonică. Cutremure au mai fost în zona seismică Gorj, dar foarte rare, au mai fost în anii 1980, 1910, 1893 dar cu magnitudini mici, în jur de 4. Nu anunţă nimic. Este ceva normal”, a precizat Ionescu pentru Digi24.

  Constantin Ionescu a subliniat, de asemenea, că intensitatea cutremurului a fost mică, V, spre deosebire de intensitatea cutremurului din Turcia care a fost IX.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.