marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Sediul proaspăt renovat al IPJ Arad se „cojește”. Lucrările mai au termen o lună pentru a fi finalizate

  de Mihai Todoca | 28 martie 2024, 8:01 AM | Strada

  6

  Renovarea sediului IPJ Arad (și a SRI Arad) nu a ajuns încă la final, dar deja dă semne de oboseală. Deși, conform primului termen de finalizare a lucrărilor, polițiștii trebuiau să intre în casa nouă încă din decembrie 2023, lucrările efectuate de firma bucureșteană Construcții Erbașu nu au fost încă realizate la acea dată. Asta deși, anul trecut, directorul de marketing declara că: „lucrarea este în grafic și va fi finalizată fără nicio problemă”.

  Probabil din graba de a termina cât mai repede renovarea s-a mai uitat câte un șurub pe ici, pe colo, nu s-a mai bătut un cui, nu s-a pus o piuliță etc. Din imaginea articolului se observă că fațada sediului suferă deja și a început să se „cojească”. O bucată, care putem doar bănui că este un ornament, s-a desprins de pe perete și atârnă „de-un fir”.

  Nu putem decât să ne întrebăm care este calitatea lucrărilor în ceea ce privește restul sediului și cât vor rezista acestea în timp.

  Vă reamintim că sediul IPJ Arad a intrat în renovare în primăvara anului 2022 , iar finanțarea a venit din fonduri europene nerambursabile. Întrucât depășirea primului termen de finalizare (31 decembrie 2023) însemna pierderea finanțării și implicit obligarea IPJ Arad la plată,  ADR Vest a reușit să salveze „buzunarul” IPJ Arad întocmind o listă a proiectelor propuse spre etapizare în PR Vest 2021-2030, în care s-a regăsit și renovarea sediului IPJ Arad. Termenul de finalizare a lucrărilor este acum 30 Aprilie 2024.

  Mai multe detalii despre ce lucrări au fost proiectate AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. 👏 … principalul e că banii au ajuns la „firma care trebuie” !
   PS: de ce nu se prevede în Caietul de Sarcini că plata pierderii Finanțării EU, din cauza nefinalizării „la termen”, va cădea în SARCINA EXECUTANTULUI și A CELOR CARE TREBUIAU să supravegheze lucrare …?
   De ce trebuie să mulțumesc EU, CONTRIBUABILUL, pt. că, cineva, mai competent și conștiincios, a salvat PUTUROȘENIA altora…?
   .
   Exact cum s-a pierdut finanțarea Podului de pe A. Șaguna, care acum „se dă la întors” că s-a pierdut că nu e „pod pt vehicule ecologice” (sic!), o cretinitate și minciună mai sfruntată nici că am auzit !
   Da’ las’ că prostu’ de arădean înghite și duce…, , ca boul la jug !
   .
   PS2:
   Și, apropo, ce „bine” că VOM DONA Internatul Lic. Fr. Neu. unor culte (după eliberarea de cei de la Poliție) , dar plătim la greu, chirii la Mall-uri, pt Evidența Populației, Pasapoarte, Permise și Certificate de Inmatriculare . 😉

   Dar e „bine”…, „minunat”, chiar….!

   +11 voturi
   +1
   -1
  2. Aradeanul vede, tace si voteaza tot asa. Nici nu mai comenteaza prea mult, ca are job si credite. Ba mai si da mita, aplauda si sta la poza, ca tot fugim de obiceiurile comuniste. E scarbos ce administratie locala ducem in spate, ca nu pot zice ca avem, nuuu, noi o servim si lucram pt membrii ei! Bravo, tot asa va fi, ca aradeanul nu se misca!

   +8 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.