joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  Secția ATI II din incinta fostului Spital Municipal Arad, reabilitată complet

  de Ioana Costaș | 13 mai 2024, 4:20 PM | Sănătate | Știri Arad

  1

  (foto: Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad/Facebook)

  Secția ATI II din incinta fostului Spital Municipal Arad a fost reabilitată complet, cei 1,9 milioane de lei investiți în modernizarea acesteia provenind din fonduri europene, din veniturile proprii ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, din bugetele Consiliului Județean Arad, Primăriei Municipiului Arad și din donații.

  Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad au explicat că „lucrările au presupus redesenarea circuitelor medicale pentru a răspunde prevederilor legislative actuale, prin redimensionarea ușilor și a unor săli, inclusiv a grupurilor sanitare din saloane, refacerea instalației de gaze medicinale – oxigen vacuum și aer comprimat – schimbarea și redimensionarea instalației electrice, montarea, la fiecare pat, de console medicale, refacerea sistemului de climatizare, înlocuirea tâmplăriei existente, înlocuirea ușilor vechi cu unele electrice, cu sistem de deschidere-închidere automată, zugrăvirea pereților și montarea de linoleum medical antibacterian. De asemenea, secția este utilată cu mobilier și echipamente medicale noi, achiziționându-se, din fonduri europene, paturi de terapie intensivă, monitoare funcții vitale etc.”

  „Mă bucur că în ultimii doi ani, am reușit să reabilităm și să modernizăm, principalele trei secții de ATI. Datorită neconformităților existente la începutul pandemiei, întrucât nu am avut montate console speciale pentru circuitele de fluide medicale și electricitate iar ușile nu permiteau evacuarea pacienților cu patul, Secția Clinică Anestezie și Terapie Intensivă II a fost relocată, provizoriu, într-o altă clădire, iar aici am demarat lucrările necesare pentru reabilitare și modernizare. Ne bucurăm că astăzi avem încă o secție care asigură condiții adecvate îngrijirii și tratamentului pacienților care necesită terapie intensivă”, a precizat ec. Florina Ionescu, managerul SCJU Arad.

  Citește și: Cu inima au salvat o… inimă! Îngerii păzitori îți vin acasă, la 6 dimineața și îți salvează viața. Au și nume…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.