joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  Cu inima au salvat o… inimă! Îngerii păzitori îți vin acasă, la 6 dimineața și îți salvează viața. Au și nume…

  de Lucian Dănilă | 11 mai 2024, 3:52 PM | Sănătate | Știri Arad | Topic special

  3

  Este o poveste de viață, chiar de viață, o viață care a fost la câteva momente de a i se rupe firul, acel fir atât de subțire care ne poate trimite oricând în lumea celor drepți… Este o poveste despre îngerii păzitori care sunt printre noi, care îți vin acasă chiar și la 6 dimineața și îți salvează viața.

  Îngerii păzitori din povestea noastră au nume. Ei se numesc Daniel Roșca, Vasile Morari și Andrei Palcu. Primii doi sunt plutonieri adjutanți, iar Andrei este sergent major și ei formează un echipaj de pe o ambulanță SMURD. O ambulanță care a fost solicitată să intervină în dimineața zilei de 29 aprilie, în jurul orei 6 (dimineața), în localitatea Vladimirescu, pe strada Florilor numărul 25.

  Acolo, un bărbat chiar se zbătea între viață și moarte. Avea dureri cordiale și, conform datelor din dispecerat, s-a constatat că era în infarct. Nu a trecut mult timp și a intrat în stop-cardiac. Era nevoie de resuscitare, iar aici a fost nevoie de profesionalismul celor trei, celor trei îngeri păzitori. Pacientului i s-au administrat opt electroșocuri. A fost resuscitat. „Am mai salvat o viață”, acesta a fost și gândul celor trei în momentul în care pacientul a fost predat unei alte ambulante dotată cu aparatură de terapie intensivă.

  Pacientul readus practic la viață a fost transportat la Timișoara, acolo unde medicii care l-au preluat au și spus că intervenția primul echipaj ajuns acasă a fost cea care a contat.

  Își iubesc meseria, iar cea mai mare satisfacție a lor este atunci când pacienții lor sunt predați cadrelor medicale într-o stare bună, atunci când știu că au făcut tot ceea ce a depins de ei să mai salveze o viață. O fac cu inima, din inimă… Iar în cazul bărbatului de la Vladimirescu, cu inima au salvat o… inimă.

  Să ne trăiți sănătoși. Ce norocoși suntem să vă avem…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. faptul ca in continuare in arad nu exista linie de garda de cardiologie invaziva si dupa 30 de ani se tot trimit la Timisoara orice infarct e lamentabil. Si cionca mai are tupeul sa vorbeasca de investitii in sistemul medical aradean, investitii demne de comune din fundul altor judete. Practic aradul e la exact acelasi nivel ca acum 30 ani, nu s-a schimbat aproape nimic semnificativ, doar zugraveli, termopane si linoleu, nimic important. Penibil.

   +25 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.