„Seara Sânzienelor în parc”, cu ocazia Zilei internaționale a iei

  de Special Arad | 23 iunie 2015, 11:08 AM | Știri Arad

  0

  Clubul Lions Arad 2007, Clubul Rotary Arad, Clubul Rotaract Arad, Clubul Leo Arad Maris,  Asociatia Culturală CitiZenit, Liceul de Arte „Sabin Drăgoi” Arad, formația de muzică medievală „Lupus Dacus”, Chic by Vali Ciobanu, reunite în proiectul „Promenada Arădeană”, au deosebita onoare de a vă invita la evenimentul „Seara Sânzienelor în parc”, organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Iei.

  Evenimentul va avea loc în data de 24 iunie, între orele 19:00 și 23:00, în Parcul Copiilor Arad și în Parcul Eminescu Arad.

  „Ne propunem să deschidem lada de zestre a bunicilor și să scoatem la iveală minunatele cămăși cu altiță, cusute cu talent și suflet de către bunicile noastre, cu motive pline de semnificații, să îmbogățim frumusețea Parcului Copiilor, Parcului Eminescu și Faleza Mureșului cu prezența arădenilor îmbrăcați în ie, aducând astfel un omagiu celui mai semnificativ obiect de îmbrăcăminte național românesc”, se arată într-un comunicat remis Special Arad.

  În program se vor regăsi momente muzicale susținute de formația de muzică medievală „Lupus Dacus”, prezentări de costume populare oferite de Muzeul Județean Arad, secția Etnografie, prezentări de ținute cu motive etno oferite de Chic by Vali Ciobanu, precum și ședinte foto și pictură pentru doritori.

  „Invităm toți arădenii să fie alături de noi la acest eveniment, care marchează „Ziua Internațională a Iei”, aducând cu ei cămașa cu altiță, coșulețe de nuiele cu merinde, pentru cina în parc, multă voie bună și neapărat o cingătoare, brâu făcut manual (lăsăm imaginația fiecăruia să ne surprindă) pe care la final să-l unim într-o mare cingătoare care să cuprindă brâul celor două parcuri ca un legământ al arădenilor cu natura, acest brâu urmând să reprezinte imaginea/sigla creată de arădeni pentru această zi, 24 iunie”, anunță organizatorii.

  Imagine principală (de sus): 

  Foto: Valerian Ardelean
  Model: Bianca Fizite
  Machiaj: Andreea Bila
  Coafură: Avia Encev

  Afișul evenimetului:

  1-11655898_10153147768778692_1895440915_o

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.