Îmbracă-te în ie și în acest weekend ai acces liber la toate muzeele din Arad!

  de Special Arad | 22 iunie 2019, 6:06 PM | Cultură

  0

  Complexul Muzeal Arad sărbătorește „Ziua internațională a iei” cu o ofertă specială pentru arădeni: intrarea este gratuită în acest weekend, între orele 9:00 – 17:00, la toate secțiile Complexului Muzeal Arad, pentru toți vizitatorii îmbrăcați în ie sau costum popular.

  Program muzeelor este următorul:

  La PALATUL CULTURAL Arad (intrarea dinspre Parcul Copiilor) aveți ocazia de a descoperi „MINUNILE STUPULUI” în expoziția Științele Naturii, dar și tradițiile populare românești și meseriile uitate din lumea satului arădean, prezentate în filmele documentare, premiate la festivalul național de film etnografic.
  Proiecția filmelor etnografice va avea loc în expoziția de istorie:
  – FURCAŞII DIN AVRAM IANCU
  – MEȘTERII OLARI DE LA TÂRNĂVIŢA
  – MORI ȚĂRĂNEȘTI PE APĂ ÎN JUDEŢUL ARAD
  – CULTURA PÂINII
  Autori: Gabriel Hălmăgean, Sorin Sabău, etnografi.

  La MUZEUL DE ARTĂ Arad este deschisă expoziția „UN ALB SURÂS”, semnată de DOINA MIHĂILESCU și expoziția de pictură „PICTORUL EUGEN POPA – 100 DE ANI DE LA NAȘTERE”.
  Cu origini în zona Săvârșinului, călător prin lume,Eugen Popa este reținut de istoria artei românești drept pictor, colorist prin excelență (îndeosebi în peisaje și naturi moarte), și grafician.
  În urma acordului cultural între România şi China artistul Eugen Popa si sotia sa Eugenia Popa Hagiu au lucrat la Academia de Arte Plastice din Hangzhow, operele celor doi artisti fiind expuse la Beijing. Pentru întreaga activitate i s-a decernat „Diploma de onoare” şi „Meritul Cultural Chinez”.

  La SALA „CLIO”, artiștii fotografi de la Fotoclub Arad prezintă expoziția de fotografie din IRAN.

  MUZEUL ORAȘULUI LIPOVA prezintă publicului, cu prilejul Zilei Universale a Iei, expoziția fotografică LIPOVA ȘI SATELE DE PE VALEA MUREȘULUI.

  MUZEUL MEMORIAL DIN ȘIRIA vă invită să descoperiți lumea satului din Podgoria Aradului, în scrierile lui IOAN SLAVICI și muzica lui EMIL MONȚIA.

  Ziua Universală a Iei este sărbătorită în fiecare an pe 24 iunie, de Sânziene, și a fost inițiată în anul 2013 de Comunitatea online La Blouse Roumaine.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.