Sânzienele s-au ascuns de ploaie la Teba! Și au făcut-o lată…

  de [email protected] | 25 iunie 2015, 11:37 AM | Cultură

  0

  Ziua internațională a iei a fost cât pe ce să fie sabotată de ploaie, precum inaugurarea pasarelei lui Falcă, însă organizatorii evenimentului „Seara sânzienelor în parc” au întors-o, pe ultima sută de metri, la 180 de grade și s-au mutat în fosta fabrică Teba… unde folclorul și urbanul au rupt barierele imaginare și au instaurat o armonie eclectică de zile mari.

  Concertul trubadurilor „Lupus Dacus” a dat cu adevărat tonul distracției, oamenii – deloc puțini, în ciuda vremii nefavorabile – adunându-se în jurul hamacului și aplaudând fiecare piesă.

  Evident, fetele cu coronițe de flori pe cap și îmbrăcate în costume tradiționale românești au fost adevăratele atracții vizuale ale serii, dar nu era de neglijat nici zona folclorică special amenajată pe un covor de iarbă sintetică, unde găseai coșulețe din nuiele, o damigeană, lemne de foc, baloți de paie și nelipsitele sânziene, iar de jur împrejur, ii agățate pe umerașe, ca o colecție de modă mereu în vogă.

  Apropo de modă… fetele mai sus amintite au purtat, de fapt, straie populare adaptate la tendințele fashion ale zilelor noastre, făcând parte din colecția Chic by Vali Ciobanu.

  Nu în ultimul rând, fâșiile albe care atârnă din tavan – rămase de la festivalul Particles – n-au făcut altceva decât să întărească atmosfera textil-urban-artistic-tradițională a evenimentului.

  Evenimentul a fost organizat de Clubul Lions Arad 2007, Clubul Rotary Arad, Clubul Rotaract Arad, Clubul Leo Arad Maris și Asociația Culturală CitiZenit, în colaborare cu Liceul de Arte „Sabin Drăgoi” Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.