Se va amâna Euro 2020? Federația italiană este prima care a cerut acest lucru

  de - | 16 martie 2020, 8:26 AM | Coronavirus | Sport

  0

  Federaţia Italiană de fotbal va solicita amânarea EURO 2020, în contextul extinderii coronavirusului în Europa şi din dorinţa de a putea încheia sezonul curent de Serie A, în prezent suspendat.

  „Vom propune celor de la UEFA amânarea Campionatului European. Vom încerca să ducem până la capăt acest campionat, fiindcă este mai drept şi corect, după numeroasele investiţii şi sacrificii ale cluburilor noastre” este declaraţia preşedintelui Federaţiei Italiene de Fotbal, Gabriele Gravina. Se preconizează ca Italia să nu fie singura ţară care solicită acest lucru, fiind în interesul tuturor campiontelor să-şi finalizeze ediţia curentă şi să îşi protejeze investiţiile. În acest moment, aproape toate campionatele din Europa s-au oprit cel puţin câteva săptămâni, pentru a evita răspândirea coronavirusului, meciurile echipelor naţionale şi cele din cupele europene fiind suspendate sau anulate.

  UEFA va decide, marţi, dacă va amâna sau nu EURO 2020, turneu programat iniţial în perioada 12 iunie – 12 iulie, atât în România, cât şi în alte 11 ţări. Meciul de deschidere ar trebui să aibă loc la Roma, însă federaţia italiană preconizează ca Serie A să se încheie abia la finele lui iunie sau, în cazul unui scenariu mai sumbru, chiar o lună mai târziu, sugestia oficială fiind ca toate cluburile italiene să nu desfăşoară antrenamente.

  Sursa: adevarul.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.