vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Emoții pentru 320.000 de elevi din clasele a XII-a și a VIII-a. Marți se decide amânarea sau nu a examenelor

  de Special Arad | 2 iunie 2023, 9:04 PM | Educaţie

  0

  Emoții pentru peste 320.000 de elevi din clasele a VIII-a și a XII-a. Ministrul Educației a făcut vineri un nou apel către profesori să se întoarcă la catedră de săptămâna viitoare, pentru ca examenele să aibă loc la datele stabilite.

  În caz contrar, ar putea fi amânate, spune Ligia Deca. Conform liderilor de sindicat, urmează ca marți dascălii să se întâlnească și să ia o decizie.

  La capătul a două săptămâni de grevă, Ministrul Educației, Ligia Deca, a făcut un nou apel către dascăli.

  Până se va clarifica situația, cresc emoțiile pentru copiii aflați la final de gimnaziu și liceu. Sunt 140.000 de elevi de clasa a XII-a și 183.000 de a VIII-a care așteaptă să vadă până la urmă când revin la școală și când vor susține examenele.

  Pentru Evaluarea națională, pe 9 iunie ar trebui să se termine înscrierea, iar prima probă să fie pe 19 iunie. Iar la Bacalaureat, care are tot 9 iunie ca dată de încheiere a înscrierilor, prima probă ar trebui să fie pe 12 iunie.

  Pe de altă parte, liderii sindicali spun că sunt în continuare nemulțumiți pentru că ordonanța de urgență dată de Guvern nu face nicio referire la principala revendicare. Mai exact, ei au cerut ca în grila de salarizare profesorul debutant să aibă salariul egal cu cel mediu pe economie.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.