duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Se toarnă primii kilometri de asfalt din partea bihoreană a autostrăzii A3

  de Special Arad | 13 octombrie 2019, 10:11 AM | Regional

  0

  captură video Digi24

  Se toarnă asfalt pe autostrada A3, pe primii 3 km. Porțiunea de peste 5 kilometri, Biharia-Borș, face legătura cu autostrada M4 din Ungaria și, mai departe, cu întreaga rețea de drumuri de mare viteză din Europa Centrală și de Vest. Joncțiunea dintre cele două autostrăzi din România și Ungaria ar trebui să se realizeze anul viitor, în iulie.

  Utilajele firmei de construcții aștern în aceste zile primul strat de asfalt de pe sectorul Biharia-Borș al autostrăzii Transilvania. Profită de vremea bună pentru a recupera timpul pierdut la începutul verii, când din cauza ploilor torențiale nu s-a putut lucra deloc, potrivit Digi24.

  „Momentan avem turnați un kilometru și jumătate, la finalul zilei vor fi 2. Am pornit dinspre România spre Ungaria. Colegii noștri din Ungaria și ei toarnă la graniță. Suntem la aproximativ la aproximativ 47% din total lucrare”, a declarat Marian Dușescu, reprezentant al antreprenorului.

  Șantierul din Bihor al autostrăzii A3, pe secțiunea Borș-Biharia, este condus de o asociere de firme româno-slovacă, iar valoarea contractului este de peste 134 de milioane de lei, fără TVA.

  Firma de construcții și-a propus să dea în circulație primii kilometri ai autostrăzii Transilvania din Bihor în iunie 2020, cu o lună înainte ca maghiarii să termine lucrările la autostrada M4.

  Citește mai mult pe Digi24.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.