Se scufundă podul de pontoane care făcea legătura, în vremurile de glorie ale ștrandului arădean, între Micălaca și Ștrandul „Neptun” / FOTO

  de Dan Lazăr | 8 ianuarie 2021, 8:27 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad | Strada

  1

  Podurile de pontoane pe care, în trecutul nu foarte îndepărtat, pășeau arădenii dornici de relaxare pe Ștrandul „Neptun” sunt de domeniul amintirilor. Unul dintre ele, cel din zona Primăriei, a fost descompus total, în vară, și deși existau voci care afirmau că se vor transporta pontoanele la Trei Insule, acestea au ajuns, se pare, pe platforma Recons unde sunt depozitate și mașinile abandonate.

  Celălalt, din zona Polivalentă, a fost împărțit în două, partea dinspre Cetatea Aradului fiind trasă la mal, dar având toate șansele să dispară în apele crescute ale Mureșului, după cum se poate observa în fotografiile SpecialArad.

  Partea rămasă spre oraș se degradează și ea an de an, unele pontoane fiind chiar locul unde și-au găsit adăpost oameni ai străzi.

  Reamintim că cele două poduri de pontoane nu au mai fost de actualitate pentru administrația Ștrandului „Neptun” după darea în folosiță a podului pietonal din zona Primăriei, în 2015, unul care a costat 2,3 milioane de euro.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Prin desființarea podului de pontoane aflat în zona Pasaj,la capătul străzii Ineului,mii de arădeni din zona Micălaca, dornici să-și petreacă timpul liber pe ștrand,ar fi fost nevoiți să facă în plus un drum de câțiva kilometri pentru a ajunge la ștrand.Mulți au renunțat la distracție, deplasarea spre ștrand pe jos, fiind obositoare pentru mulți.Oricât ar fi de spectaculoasă construcția faraonică denumită pasarelă,aceasta nu i-a atras! Cred că administrația locală a greșit desființând podul de pontoane din zonă.Poate noua administrație a Aradului va găsi o soluție și pentru arădenii în cauză.

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.