joi, 30 noiembrie, 2023

Special Arad Logo

  Se poate, pentru că… Oradea. Primarul Bolojan: „Parcarea subterană din centru este gata!”

  de Special Arad | 17 iunie 2020, 8:48 PM | Regional

  0

  Comunicat al primarului municipiului Oradea, Ilie Bolojan: „Începute în anul 2015, lucrările la prima parcare subterană din Oradea – singura din România cu trei niveluri subterane, situată în albia unui râu – au fost finalizate. Dacă totul va fi în regulă şi se obţin avizele necesare, în acest week-end – cel mai probabil sâmbătă – vom deschide parcarea pentru public.

  Parcarea de pe strada Independenței are 460 de locuri, cu câte 4 rampe la fiecare nivel – două centrale şi două laterale. Vor fi două rampe de acces și alte două de evacuare, ceea ce permite intrarea și ieșirea a două mașini în același timp. Parcarea este prevăzută cu 4 stații de încărcare electrică și 6 locuri de parcare pentru persoane cu dizabilități.

  Ea va oferi locuri suficiente pentru cei care vin cu maşina în zona centrală, rezolvându-se astfel criza de locuri de parcare apărută prin extinderea în ultimul timp a spaţiilor pietonale.

  Valoarea investiției este de 39,7 milioane lei (8,1 milioane euro), din care 7,3 milioane lei (1,5 milioane euro) a fost cota de finanțare a RDS-RCS, care are şi 30% din suprafaţa parcării în proprietate. În virtutea acestui fapt, firma va avea un anumit număr de locuri rezervate.

  Mulţumesc firmei Construcții Bihor, care şi-a asumat dificila sarcină de a realiza această lucrare complexă. Mulţumesc de asemenea echipei din Primăria Oradea şi viceprimarului Florin Birta, tuturor celor care de-a lungul acestor ani au avut de rezolvat problemele extrem de complexe pe care le-a creat proiectarea şi realizarea acestei parcări subterane.

  Mulţumesc şi orădenilor care locuiesc în zonă pentru răbdarea şi înţelegerea pe care au arătat-o faţă de deranjul provocat de lucrări.

  Precum în cazul celorlalte parcări din Oradea, şi aceasta va fi la dispoziția cetățenilor în mod gratuit în primele 90 de zile de la deschidere.

  Sperăm să avem în curând şi rezultatele concursului internațional de soluții, pe care l-am lansat pentru a obţine cea mai bună soluţie de amenajare a spațiului aflat deasupra parcării”, a spus primarul municipiului Oradea.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.