Se negociază livrarea a câtorva sute de vagoane din Arad către țări de pe trei continente

  de - | 18 septembrie 2016, 9:55 AM | Știri Arad

  0

  Știri Arad. Cei de la Ziarul Financiar scriu că patronul fabricii Astra Vagoane Călători din Arad, Valer Blidar, este în discuții avansate pentru încă un contract în Brazilia, piață pe care a intrat încă de acum patru ani. Totodată patronul Astra ar fi reluat negocierile și cu operatorul feroviar din Iran, țară în care mai vânduse vagoane înainte de anul 2011.

  „În Brazilia discutăm cu un singur operator pentru circa 100 de vagoane, iar în Iran am reluat, după ridicarea embargoului, legătura cu operatorul feroviar de stat, cu care discutasem pentru 200 de vagoane. Și în Africa suntem în discuții cu un client”, a declarat Valer Blidar pentru Ziarul Financiar.

  Astra a semnat, în 2012, un contract de 100 de milioane de euro, în urma unei licitații organizate în Brazila de una din cele mai mari companii din lume, Vale. Compania arădeană a livrat deja aproape 100 de vagoane de călători. Acest contract a fost semnat la un an după ce au căzut piețele din Egipt, Iran și Libia, acolo unde Astra avea contracte cu operatorii feroviari și unde a sistat livrarea de componente de vagoane pentru că nu mai avea cine să le plătească.

  În ceea ce privește segmentul de tramvaie și troleibuze, Blidar caută contracte pe piața locală, câștigând deja o licitație la Cluj pentu 20 de troleibuze electrice.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.