Se aruncă tone de roșii la gunoi! Calvarul fermierilor: „Nu luăm pe roșii cât dăm pe motorină!”

  de - | 20 iulie 2022, 4:25 PM | Naţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ / pexels.com

  Deși ne aflăm în plină penurie mondială de alimente, micii fermieri din jurul Bucureștiului se văd nevoiți să arunce tone de roșii la gunoi, notează Digi24.

  Asta pentru că banii primiți la vânzarea en-gross a roșiilor nu acoperă nici măcar costurile pentru cules și transport, iar micii cultivatori preferă să renunțe la toată munca lor decât să rămână și mai mult în pagubă.

  În zeci de solarii din județele Giurgiu și Ilfov, tone de roșii bune, care la piață s-ar vinde cu 4-5 lei kilogramul, sunt greblate și aruncate direct la gunoi. Bieții fermieri au încercat să-și valorifice producția de roșii, dar cum prețul la angro a scăzut foarte mult, nu au reușit să le vândă, așa că s-au văzut nevoiți să taie mii de kilograme de roșii bune și să le ducă la groapă.

  Citește continuarea pe Digi24.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.