joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Scumpirea gazelor și energiei electrice îl poate obliga pe Dimitrie Muscă să lichideze ferma de animale a Combinatului din Curtici!

  de Dan Lazăr | 29 ianuarie 2022, 10:06 AM | Curtici | Recomandările editorilor | Știri Arad

  3

  Dimitrie Muscă, directorul Combinatului Agroindustrial Curtici, intenţionează să lichideze efectivul de animale din cauza scumpirilor la gaze, energie și furaje.

  În prezent, la Curtici se produce carne de porc la un preţ de 7,80 lei pe kilogramul de carcasă. Directorul societăţii arădene spune că, dacă situaţia nu se va reglementa, în două luni intenţionează să lichideze efectivul de animale.

  Muscă oferă ca exemplu efectul în lanț al scumpirii îngrășămintelor complexe utilizate de la 1.400 de lei tona la 3.500 de lei, ceea ce face ca prețul pentru o înființare a unor culturi fie de rapiță, grâu sau porumb să urce de la 4.500 de lei la peste 7.500 de lei, pentru că nu numai îngrășămintele s-au scumpit, ci și sămânța și fungicidele.

  „Această scumpire la energia electrică și la gaze a influențat agricultura enorm, negativ. Vom sta și vom gândi o lună de zile, două…, după care începem să lichidăm. Nu avem de ales. Gaura aceasta care se creează se tot adâncește, se tot produc pagube în fiecare zi…”, a spus directorul Combinatului Agroindustrial Curtici, Dimitrie Muscă pentru Radio România, conform Agrointel și Capital.

  Combinatul Agroindustrial Curtici a luat fiinţă în anul 1991 și a pornit cu un număr de 75 membri fondatori şi cu o suprafaţă de 234 ha teren agricol. În prezent societatea deține o suprafaţă de 5.130 ha teren agricol, aflată în proprietatea a peste 2.500 de membri asociaţi.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.