miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Scumpirea carburanților și a utilităților, efecte în lanț. Specialiștii anunță creșteri spectaculoase ale tarifelor finale la alimente

  de - | 2 februarie 2022, 9:26 AM | Naţional

  0

  Scumpirea carburanților și a utilităților va aduce și o majorare a prețului la raft pentru multe produse. Specialiștii din industria alimentară se așteaptă la creșteri spectaculoase ale tarifelor finale. Între timp, oamenii deja se gândesc la economii pentru a-și permite să mai circule cu mașina personală.

  De la începutul anului, prețul carburanților a crescut parcă vâzând cu ochii. În ultimele zile, un litru de benzină sau motorină a depășit 7 lei la unele stații. Suma este cu peste 50 de bani mai mare decât la începutul anului. În aceste condiții, unii oameni trebuie să facă mai multe compromisuri pentru a-și permite să mai circule cu mașina.

  Și prețul alimentelor de bază ar putea fi influențat de scumpirea carburanților.

  Ioan Ladoși, presedintele Asociației producătorilor de carne de porc: „La poarta fermei, noi primim pentru fiecare kilogram de carne de porc în viu 5,5 lei, iar în contextul scumpirilor, costul de producție a depășit deja 6,5 lei pe kilogram. Această creștere a prețului carburanților e bomboana de pe coliva cărnii de porc românești”.

  Sorin Minea, președinte Romalimenta: „Prețul nu se formează doar cu prețul la combustibil. Gândiți-vă că apare creșterea prețului la utilități, gaze, curent electric care vor genera o creștere mare, aparent devalorizarea și inflația, eventual unele majorări salariale, impozitele și toate aceste lucruri duc la o scumpire care poate să fie în unele cazuri spectaculoasă”.

  Specialiștii nu au putut estima însă cu cât se vor majora prețurile la rafat.

  Sursa: Digi24.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.