vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Scrisoarea unui arădean suporter al echipei naționale de rugby românești către fotbaliști

    de - | 22 iunie 2016, 8:05 AM | Contributors | Recomandările editorilor | Sport

    3

    Spuneți-mi de ce atunci când România devine campioană la rugby, lucrul acesta nu este mediatizat așa cum se cuvine? Să știți că și jucătorii de rugby trec prin aceleași sacrificii ca și jucătorii de fotbal, poate chiar mai multe. Sportul acesta este unul de contact, este unul în care nu ai apărători ca și în cel american, este un sport în care cu adevărat se pune valoare pe echipă! Ați auzit? Echipă! Înainte tindeam să cred că și în fotbal este la fel, însă ceea ce am văzut duminică seara în meciul de fotbal cu Albania, plecând de la antrenori, federație și până la jucători mi-a deschis ochii cu adevărat.

    În fotbalul românesc nu se mai induce spiritul de echipă, ci doar cel individualist. „Trage tu cât poți mai mult pentru tine, să te vadă o echipă mai bună și să pleci”.

    Băieți, talent aveți, tehnica se mai învață, nu e problemă, dar sufletul… îmi pare rău să vă spun, pe acela dacă nu îl ai atunci când joci pentru țara ta, nu meriți să fii convocat la națională! Singurii oameni care au avut suflet și au avut încredere au fost suporterii, ei au avut speranța, ei au avut forța să împingă de la spate o echipă letargică de fotbal căruia nu i-au lipsit tehnica sau talentul, ci dăruirea. Suporterii voștri v-au dat atâtea, de la reclame la televizor, la emisiuni peste emisiuni, tot felul de mesaje de încurajare pe rețelele de socializare și voi?

    La întrebările din început îmi voi răspunde eu, aveau natură retorică, fotbalul se vinde mai bine decât rugby-ul, de aceea mediatizarea este una deficitară, dar să știți că echipa noastră de rugby, campioana noastră nu și-a vândut sufletul cum ați ajuns voi să faceți în fotbal. Iar acum căutați vinovați, căutați-vă sufletul , dăruirea și veți găsi performanța. Așa cum am găsit-o și eu în ECHIPA NAȚIONALĂ de rugby pe care o susțin de atâția ani. Hai România!

    Andrei Călugăreanu

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Se spune ca fotbalul este un fenomen social. Pe dracu! Fotbalul este un mod prin care aia cu bani ajung sa fie „parnaias” cu acte in regula, pentru ca nu le ajunge plapuma. Uitati-va unde a ajuns fotbalul romanesc, nu doar la nivel de reprezentativa (care s-a facut de ras la Euro). Sistemul competitional este putred pina in temelii, de la liga I pina la ultima liga judeteana.
      Cat despre rugby, un sport cu care eu nu sunt familiarizat (pentru ca nu cunosc regulile jocului), ori de cate ori am ocazia sa vad un meci de rugby (in special din Turneul celor 6 natiuni) ma uit, pentru ca stiu ca pot vedea un adevarat spectacol sportiv. Se spune despre fotbal ca este un sport de gentlemani practicat de golani, iar despre rugby ca este un sport de golani, practicat de gentlemani. Este o rusine in rugby sa ajungi sa fi eliminat din joc, pe cand la fotbal eliminarea se datoreaza, de cele mai multe ori, comportamentului antisocial al jucatorului fata de parterenul de intrecere (intrari de karate, scuipaturi, palme, picioare in cur sau cap in gura).
      De cand Ioan Todan a explicat, mai demult, la TVR 2, regulile jocului de rigby, cand TVR incepea sa dea si meciuri de rugby, imi place sa vad acest sport. Pacat ca Aradul, care a avut in Gloria PTT Arad o echipa redutabila in Divizia A, nu mai conteaza la acest sport, echipa de acum fiind mai mult ciuca batailor.
      Poate acum, cu schimbarile preconizate in Legea Sportului, va avea si rugby-ul posibilitatea sa se redreseze…

      0 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    9 + 9 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.