Scriitorul Gabriel Liiceanu este convins că Laura Codruța Kovesi ar fi un bun președinte

  de - | 17 februarie 2018, 3:05 PM | Politikos

  1

  (foto: Digi24)

  Scriitorul Gabriel Liiceanu a afirmat la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, răspunzând la o întrebare, că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ar putea fi un bun candidat la alegerile prezidențiale, scrie Republica.ro. „Bănuiesc că ar fi cel mai bun președinte”, este de părere Liiceanu.

  Întrebat fiind dacă șefa DNA e prezidențiabilă, Gabriel Liiceanu a spus: „Din plin. Deci v-am răspuns, intrând în scenariul întrebării dvs simple și provocatoare. Da. M-am gândit cum ar arăta România cu un asemenea om care prin comportamentul ei devine aproape o abstracție de slujire. Este slujirea.

  Totdeauna am visat ca oamenii care ne reprezintă, aleși de noi și care sunt chemați să ne slujească, sunt slujitorii nostri, am obosit să spun asta, cum ar fi să apară un om care să fie slujirea pură. Eu nu cred că vrea ceva pentru ea. Este un om format în sosul justiției, care spune: legea, legea, legea.

  E un om care spune: «trebuie să slujesc țara, cetățenii». Nu doar spune, face asta, pentru că toți spun: noi, România, patria. Și fac exact opusul. Toată viața lor politică e făcută ca să acumuleze bunuri și să fure. Ea e exact opusul. Sigur că aș vrea”.

  Gabriel Liiceanu a mai spus în emisiunea Digi24 că șefa DNA ar avea un mare atu față de actualul președinte, Klaus Iohannis: profesionalismul, adăugând că e bine să ai un președinte care cunoaște bine legile și care are ca principal imperativ domnia legii.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.