sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Școlile se redeschid luni, dar majoritatea profesorilor sunt nevaccinați!

  de Andrada Bobiș | 5 februarie 2021, 10:54 AM | Educaţie

  0

  De luni 8 februarie, când începe semestrul al doilea din acest an școlar, majoritatea elevilor se vor reîntoarce în sălile de clasă. Însă, în prezent există foarte multe neclarități legat de această revenire-n școli.

  Ponderea cadrelor didactice care au primit vaccinul anti COVID, în prezent este foarte mic. Astfel, vaccinarea profesorilor a rămas o prioritate doar în vorbe. Din păcate…

  Președintele României, Klaus Iohannis a comunicat opiniei publice, în ce condiții sanitare se vor întoarce în școli, atât elevii cât și cadrele didactice. Din păcate nu a vorbit și despre realitatea cruntă: despre profesorii, care au rămas nevaccinați și încă așteaptă programările, ce le tot sunt amânate. Klaus Iohannis a uitat că, după medici, profesorii fac parte din categoria socio-profesională cea mai expusă pericolului pandemiei.

  Pe de altă parte, după cum bine știm, există multe școli în România care nu au apă caldă. Cum se vor spăla elevii pe mâini cu apă rece, pe timp de iarnă? Totodată, sunt mulți elevi nevoiți să parcurgă câțiva kilometri cu mijloacele de transport în comun pentru a ajunge la școală. Despre asta nu a pomenit nimeni nimic. De ce? Cum se va păstra distanțarea socială în acele mijloace de transport în comun?

  Dezorganizare totală din punctul meu de vedere, în ceea ce privește desfășurarea vaccinării cadrelor didactice, întrucât în momentul în care redeschiderea școlilor are loc, toți profesorii care au optat pentru asta, ar fi fost normal să fie vaccinați.

  Cu certitudine, vaccinarea tuturor profesorilor înscriși pentru programare ar fi crescut condițiile de siguranță, în momentul redeschiderii școlilor.

  Sunt zeci de profesori care se tem să meargă la muncă deoarece nu au reușit să se vaccineze până în acest moment, chiar dacă s-au programat din timp.

  Și totuși, cui îi pasă?

  Sursa foto: buzau.net

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.