sâmbãtã, 14 septembrie, 2024

Special Arad Logo

    Mai multe școli din județ beneficiază de echipamente IT și mobilier nou, prin fonduri europene

    de Raluca Medeleanu | 14 august 2024, 3:12 PM | Administraţie | Educaţie

    1

    imagine cu rol ilustrativ

    Un proiect ce prevede digitalizarea unor școli considerate marginalizate ajunge luna aceasta la final, iar altul ce prevede remobilarea și dotarea unor cabinete, laboratoare și săli de clasă este în curs de implementare, ambele pe fonduri europene obținute de Consiliul Județean.

    Proiectul ce prevede digitalizarea a 17 școli și un club sportiv este aproape finalizat. Astfel, peste 5200 elevi arădeni vor beneficia începând cu noul an școlar de echipamente IT noi în diferitele școli din județ.

    Valoarea totală a proiectului este de 5,36 milioane lei (TVA inclus).

    Președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, le-a explicat consilierilor județeni la ședința de miercuri, 14 august, că echipamentele au ajuns deja în sălile de curs și așteaptă să fie utilizate de elevi, odată cu revenirea la ore. Proiectul include un sistem de videoconferințe pentru 215 săli de clasă din județ, care pot fi conectate prin diferite aplicații online. Alte dotări incluse sunt: 210 table interactive cu suport, 411 laptopuri, 22 imprimante, 202 scanere și 220 sisteme de sunet.

    „Mă bucur că prin aceste investiții creăm cadrul pentru ca acești copii să învețe mai aproape de casă, unii să renunțe la navetă și să câștige timp suplimentar pentru viața socială și învățare”, le-a spus președintele CJ.

    În total sunt 17 unități de învățământ din județ care beneficiază de aceste echipamente IT, plus Clubul Sportiv Școlar Gloria.

    Școlile sunt după cum urmează: Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad, Liceul Special Sf. Maria Arad, Șc. Gimn. „Lazăr Tâmpa” din Almaș, Șc. Gimn. „Patrichie Popescu” din Bata, Liceul Teoretic Cermei, Șc. Gimn. „Corneliu Micloș” din Covăsânț, Șc. Gimn. din Grăniceri, Liceul „Ioan Buteanu” din Gurahonț, Liceul „Moga Voievod” din Hălmagiu, Școlile Gimnaziale din Livada, Păuliș, Petriș, Pleșcuța, Sâmbăteni, Vârfurile, Zerind, Școala Primară „Sever Bocu” din Șiștarovăț.

    Un alt proiect care se află în lucru vizează achiziționarea de remobilare pentru 161 săli de clasă, crearea a 12 laboratoare de informatică, unul de pregătire pentru învățământul profesional și tehnic, 10 laboratoare noi de științe, modernizarea a altor 9 laboratoare de științe existente, 31 cabinete școlare (de disciplină, de asistență psihologică, ori de sport). Ele vor fi dotate cu mobilier nou, echipamente sportive și inclusiv echipamente digitale.

    Valoarea totală a acestui proiect aflat în lucru este de 10.200.000 lei (TVA inclus), urmând să fie dus la bun sfârșit în decembrie 2024.

     

    •  Citește și: A devenit oficială structura anului școlar 2024-2025 · Special Arad

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. In mod fortat individul numeste aceste fonduri „investitii”,caci ele nu sunt altceva decat alocari europene,menite a ridica nivelul unor scoli carora le sunt atribuite. Pe scurt,politrucii nu au adus nimic de acasa,nu au alocat bani de la buget,nu au facut donatii(desi aveau de unde,fiind putred de bogati unii),asa ca vorba consacrata este ciocul mic. Totusi este bine ca au semnalat imprejurarea,si ca elevii vor putea beneficia de metode moderne de invatare,poate-poate va iesi invatamantul din groapa de gunoi in care l-au aruncat.

      +2 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    5 + 7 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.