Școala… Ce facem cu școala? Șanse foarte mici ca orele de curs să fie reluate normal

  de Special Arad | 13 iulie 2020, 6:52 PM | Educaţie | Naţional

  2

  Ministrul Educației, Monica Anisie, spune că sunt șanse mici ca școala să înceapă în regim normal din toamnă. Ministrul susține că situația actuală nu permite ca toți elevii să fie aduși în clase.

  Monica Anisie mai spune că vor fi luate în calcul toate scenariile, inclusiv cel al învățământului desfășurat exclusiv în online.

  „Am analizat modalitățile în care am putea redeschide unitățile de învățământ începând cu 2020 – 2021. Toate scenariile pe care le avem țin cont de recomandările Ministerului Sănătății. Cel mai bun scenariu va fi acela în care elevii, unii vor fi la școală și alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică.

  Luăm în calcul dacă nu va fi nicio problemă, dar nu cred…. unul dintre scenarii era să începem normal, dar nu e cazul de situație normală – sau dacă va fi din ce în ce mai rău mai rău, să continuăm învățarea online”, spune ministrul Educației.

  Reporterul de la Digi 24 i-a sugerat faptul că elevii nu agreează forma de învățământ online. „E adevărat că am avut o perioadă în care a trebuit să ne adaptăm la o situație dificilă. Ne vom adapta, vom realiza cursuri de formare în această perioadă pentru profesori pentru a îmbunătăți ceea ce s-a făcut.

  Ministerul Educației a dat banii pentru achiziția de tablete. Caietul de sarcini a fost dat, a fost deja inițiată procedura, termenul impus este 10 septembrie”, a încheiat Monica Anisie conform digi24.ro.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. La dracu! Mai trebuie și școală?! Dați-le diplomele și gata! Că și așa plătim profesori cu salarii, să fie nevoie și de meditații private cu alți bani, tot din buzanarul părinților. Un sistem de invățământ ce scoate analfabeți. Nu-i mai simplu să desfințăm „Sistemul” că analfabeți știm și noi fabrica. Dau examen pe „Prostie” și le dați diplomele. Așa o rezolvați din pix și se mai face și economie de la bugetul Statului. … și se pot micșora taxele și impozitele. Iar părinții ce totuși vor să-și vadă copiii educați se vor îndrepta spre scolile private (pe afară), ce azi implementeaza niște forme beton de studiu de la distanță.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.