vineri, 8 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Scena Teatrului Național Timișoara, îndoliată de moartea actorului Vladimir Jurăscu

  de - | 16 iunie 2020, 2:43 PM | Naţional | Regional

  0

  Actorul Teatrului Național din Timișoara, Vladimir Jurăscu, a murit marți, 16 iunie. Împlinise, recent, vârsta de 93 de ani.  Dacă la începutul carierei sale și-a pus amprenta pe roluri importante în marile teatre ale României, prin personajele pe care le-a interpretat timp de 45 de ani, în cele din urmă și-a legat definitiv destinul de istoria Teatrului Naţional.

  Vladimir Jurăscu a devenit, prin întreaga sa activitate, un reper, o permanență  în viaţa și în memoria culturală a Timişoarei. Dintre cele peste 350 de roluri interpretate în longeviva sa carieră, amintim doar câteva: Regele Lear, Sile în „Mobilă şi durere” de Teodor Mazilu, Despot în „Despot vodă” după Vasile Alecsandri, Hallmar în „Raţa sălbatică” de Ibsen, celebrul Bască din „Studiu osteologic…” de D.R. Popescu, Agamiță Dandanache în „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale.

  „În anul 2015, senatul UNITER a recunoscut locul pe care pe Vladimir Jurăscu îl ocupă în istoria teatrului românesc, conferindu-i premiul pentru întreaga activitate. Teatrul Național a fost – și va rămâne mereu – casa de suflet a actorului Vladimir Jurăscu, iar pașii săi vor fi pentru totdeauna întipăriți în scândura acestei scene. În numele tuturor celor din fața și din spatele scenei, ca și în numele publicului care l-a iubit și l-a aplaudat mai bine de jumătate de secol, Teatrul Național face o reverență. Vladimir Jurăscu, nu te vom uita niciodată”, a fost mesajul transmis de colegii de la Teatrul Național Timișoara.

  Sursa: banatulazi

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.