Teatrul din Arad participă cu două spectacole la Festivalul Internațional de Teatru Oradea

  de Special Arad | 25 septembrie 2014, 12:46 PM | Cultură

  1

  Între 20 septembrie și 12 octombrie, la Oradea se desfășoară cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Teatru Oradea (FITO), în cadrul căreia are loc și ediția a XX-a a Festivalului Internațional de Teatru Scurt (FITS), Festivalul de Teatru Fringe și Festivalul de Teatru pentru Copii Arcadia. Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad participă la această amplă manifestare culturală cu două spectacole, în două dintre festivalurile tematice cuprinse în FITO: în Festivalul de Teatru Scurt și în cel dedicat copiilor.

  Astăzi, 25 septembrie, trupa arădeană va susține spectacolul PERPLEX de Marius von Mayenburg, în regia lui Theodor Cristian Popescu, în cadrul FITS, festival concurs a cărui selecție a fost realizată de criticul de teatru Ion Parhon. Spectacolul va intra în concurs alături de alte producții realizate pe importante scene ale țării, printre care Teatrul de Comedie București, Teatrul Național Timișoara, Teatrul Național din Cluj, Teatrul Nottara București, Teatrul ACT, Naționalul craiovean și cel din Târgu – Mureș. Juriul competiției este alcătuit din cinci personalități ale vieții teatrale românești și, după vizionarea tuturor spectacolelor, va acorda următoarele premii: Premiul pentru cel mai bun spectacol, Premiul pentru cea mai bună regie, Premiul pentru cea mai bună scenografie, Premiul pentru cel mai bun actor și Premiul pentru cea mai bună actriță. Distribuția este formată din actorii Carmen Vlaga – Bogdan, Cecilia Donat, Andrei Elek și Alex Mărgineanu iar scenografia poartă semnătura lui Mihai Păcurar. Reamintim că la ediția precedentă a FITS de la Oradea, teatrul arădean s-a aflat printre laureați, Alina Herescu fiind recompensată cu Premiul pentru cea mai bună scenografie, pentru spectacolul TĂIETURA.

  Cel de-al doilea spectacol arădean ce va fi susținut în această săptămână la Oradea este DL GOE și VIZITA, producție a secției Marionete, iar el va fi jucat în ziua de sâmbătă, 27 septembrie, în fața publicului Festivalului de Teatru pentru Copii Arcadia. DL. GOE și VIZITA este realizat de Lăcrimioara Szlanko iar distribuția este formată din actorii Oana Iurcu, Loredana Alexandrescu și Lăcrimioara Szlanko.

  În această săptămână, pe lângă deplasarea la Oradea, teatrul din Arad va mai susține în fața publicului de acasă spectacolele Revizorul (sâmbătă, 27 septembrie, ora 19,00, sala mare), Fata babei și fata moșneagului (duminică, 28 septembrie, ora 11,00, Teatrul de Marionete) și Dush(i) cu preshu”(duminică, 28 septembrie, ora 19,00, sala mare).

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.