luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Scandalul Volkswagen ia amploare mondială! „Nu am fost sinceri, am dat-o în bară” – director companie

  de - | 22 septembrie 2015, 4:00 PM | Auto | Internaţional

  0

  UPDATE:  Scandalul privind softul înșelător al maşinilor produse de Volkswagen capătă amploare mondială. Compania a recunoscut că 11 milioane de vehicule diesel livrate în toată lumea sunt dotate cu acest sistem ce permite „păcălirea” testelor legate de emisia de noxe.

  Cancelarul german Angela Merkel a cerut, marți, „transparență totală” și explicații rapide din partea grupului Volkswagen.

  „Acum trebuie dat dovadă de o transparență totală, trebuie explicat întreg procesul (…) și sper că faptele vor fi prezentate cât mai repede posibil”, a declarat Angela Merkel într-o conferință de presă la Berlin.

  Compania noastră nu a fost sinceră cu Agenţia de Mediu… Am dat-o-n bară!”, a declarat Michael Horn, director la Volkswagen America.

  Declaraţia, pe cât de sinceră, pe atât de îngrijorătoare, aruncă o umbră de îndoială asupra companiei auto cu cele mai mari vânzări din lume. Conducerea gigantului german îşi recunoaşte, practic, intenţia de a păcăli legile antipoluare din Statele Unite.

  Trebuie să punem lucrurile la punct împreună cu Guvernul, cu clienţii noştri, cu angajaţii şi, foarte important, cu reprezentanţii noştri”, a spus Michael Horn.

  Concret, maşinile Volkswagen ar avea instalat un program care ascunde faptul că motorul poluează chiar şi de 40 de ori mai mult decât rezultatele obţinute la teste. Mai precis, este vorba despre motoarele diesel de tip EA189.

  Şi chiar dacă scandalul vizează reprezentanţa din Statele Unite, unda de şoc s-a răspândit în toată lumea. Se bănuieşte că sistemul de păcălire a legilor antipoluare a fost aplicat în mai multe zone din lume, iar unii oficiali europeni cer declanşarea unei anchete.

  Titlu principal: Prăbușire pe bursă pentru Volkswagen! Compania recheamă în fabrică 500.000 de mașini  (21.09.2015)

  Lovitură pentru producătorul german de automobile Volkswagen. Compania va rechema de pe piaţa americană 500.000 de vehicule şi riscă amenzi de 18 miliarde de dolari. În urma acestui anunț, acțiunile companiei au scăzut cu 20 la sută pe piețele bursiere, cea mai mare scădere din ultimii șase ani.

  Producătorul de automobile este acuzat că a evitat standardele americane pentru poluare prin instalarea unui software care păcălea sistemul de evaluare. Softul a fost folosit şi pe un model de Audi.

  Este vorba despre un software special pentru maşinile diesel, care oprea sistemele de control ale emisiilor în timpul circulaţiei normale şi le activa doar în timpul testelor. Astfel, cantitatea de noxe înregistrată era de 40 de ori mai mică decât cea reală.

  Vehiculele avute în vedere sunt cele produse în ultimii şapte ani, iar modelele sunt Jetta, Beetle, Golf, Passat şi Audi A3.

  Ca urmare a anunţului, acţiunile Volkswagen au căzut cu 20% pe pieţele bursiere, cea mai mare scădere din ultimii şase ani. Conducerea companiei şi-a prezentat public scuze şi a declarat că va declanşa o investigaţie proprie.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.