Scandal în Parlamentul European. Pachetul Fit for 55 a fost respins de o coaliție neobișnuită între extrema dreaptă și extrema stângă

  de - | 8 June 2022, 8:41 PM | Internaţional | Politikos

  0

  Parlamentul European a votat împotriva adoptării unei revizii a sistemului UE de comercializare a certificatelor de emisii, astfel respingând o propunere de relaxare a procentului de gaze cu efect de seră care pot fi produse de fabrici, centrale energetice și aviație, potrivit Digi24.ro.

  Eurodeputații au votat miercuri pe pachetul UE Fit for 55, o piatră de temelie a planurilor blocului comunitar de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră pentru a încerca să prevină impactul periculos al crizei climatice.

  Parlamentul a trimis la vot o propunere de a schimba sistemul de comercializare a emisiilor din UE (ETS), care limitează cantitatea de gaze cu efect de seră ce pot fi emise de fabrici, centrale energetice și aviație pentru a atinge țintele generale privind emisiile, înapoi la o comisie.

  În cadrul acestei limitări, care descrește în fiecare an, companiile pot achiziționa și comercializa permise de emisii. Anterior, sistemul acoperea 43% din emisiile sectoarelor relevante. Comisia UE pentru mediu a căutat să mărească acest prag la 67%, însă unele partide de dreapta și extremă dreapta au contestat aceasta și l-au diminuat la 61%.

  Din acest motiv, deputații europeni de la grupul S&D și de la Verzi, nemulțumiți de ceea ce au identificat ca fiind o versiune diluată a propunerii, au votat împotriva reformei și au trimis-o înapoi Comisiei ENVI.

  Citește mai mult pe Digi24.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.