miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Scandal în Parlamentul European. Pachetul Fit for 55 a fost respins de o coaliție neobișnuită între extrema dreaptă și extrema stângă

  de - | 8 iunie 2022, 8:41 PM | Internaţional | Politikos

  0

  Parlamentul European a votat împotriva adoptării unei revizii a sistemului UE de comercializare a certificatelor de emisii, astfel respingând o propunere de relaxare a procentului de gaze cu efect de seră care pot fi produse de fabrici, centrale energetice și aviație, potrivit Digi24.ro.

  Eurodeputații au votat miercuri pe pachetul UE Fit for 55, o piatră de temelie a planurilor blocului comunitar de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră pentru a încerca să prevină impactul periculos al crizei climatice.

  Parlamentul a trimis la vot o propunere de a schimba sistemul de comercializare a emisiilor din UE (ETS), care limitează cantitatea de gaze cu efect de seră ce pot fi emise de fabrici, centrale energetice și aviație pentru a atinge țintele generale privind emisiile, înapoi la o comisie.

  În cadrul acestei limitări, care descrește în fiecare an, companiile pot achiziționa și comercializa permise de emisii. Anterior, sistemul acoperea 43% din emisiile sectoarelor relevante. Comisia UE pentru mediu a căutat să mărească acest prag la 67%, însă unele partide de dreapta și extremă dreapta au contestat aceasta și l-au diminuat la 61%.

  Din acest motiv, deputații europeni de la grupul S&D și de la Verzi, nemulțumiți de ceea ce au identificat ca fiind o versiune diluată a propunerii, au votat împotriva reformei și au trimis-o înapoi Comisiei ENVI.

  Citește mai mult pe Digi24.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.