Pola Zilei: Cum vă place bradul cel nou din fața Primăriei?

  de E. Nola | 3 December 2022, 12:15 PM | Pola Zilei | Recomandările editorilor

  6

  Întrebarea are sub și contexte mult mai bogate decât pare la prima impresie.

  Odată pentru că e primul pom artificial, nu natural, din pădure adus și înălțat în fața primăriei ș-apoi pentru că face cât făceau zece din alea aduse ani la rând din pădure. Adică cam o sută de mii de euro.

  Este drept, garanția este pe zece ani, ceea ce înseamnă că dacă va ține atât, nu este nimic pierdut.

  Rămâne așadar întrebarea dacă credeți că un brad dintr-acesta sintetic, montat în câteva zile, este mai frumos și este mai benefic pentru oraș decât alea tradiționale, aduse direct din natură. Nu dorim să vă influențăm, fiecare cu părerea sa, spunem doar atâta că artificialul, sinteticul reprezintă elementul central al deșeurilor care ne sufocă pe plan mondial, nemaivorbind de faptul că Domn primar la bază este pădurar, deci le are cu metodologia și tehnica protecției naturale.

  Dar nu mai spunem mai multe, în fond, Sfântul Nicolae așteaptă la ușă să se aprindă becurile în pom, vă lăsăm pe Dumneavoastră, ai noștri mult mai festivi ca ai lor, să ne spuneți cum vă place, ce vă spune?

  Sondaj: Cum vă place bradul cel nou din fața Primăriei?

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Daca nu v-as credita, totusi, cu o anume independenta jurnalistica, as zice ca faceti intentionat jocul unora. Obiectiv însă, am văzut de atâtia ani o gramada de discutii despre bradul asta incat mi se pare absolut obsedanta (ca sa nu zic inutila) reluarea lor la fiecare Craciun. Ba ca ”sa protejam natura”, ba ca ”daca si asta-i brad?”, ba ca ”plastic avem si la apa plata”, incat, daca ar fi sa fiu eu primar (slava Domnului, am trecut prin multe necazuri, nu, mersi!), eu n-as mai pune nimic acolo de Craciun!
   Dar, ca de obicei, m-am interesat si am ajuns la concluzia ca e mai rentabila varianta asta! Oricum, mult mai asemanator cu un brad natural decat conurile alea pe care le vezi prin alte orase! Si la costuri e mai rentabil (nu stiu de unde va luati informatiile, dar mie asa mi-a rezultat). Oricum, dezbaterea asta e infinita (si nu-i iau apararea primarului, oricare ar fi el). Daca pui lumini peste tot, de ce faci risipa? Daca nu pui, iti bati joc de spiritul Sarbatorilor. Astia de la fituica de partid, aia cu A…, ca la Targ e cu kitsh-uri, dar de cateva seri e plin de lume acolo. No, poate ei sunt singurii destepti si culti din Aradul asta! La anul voi propune sa se vanda acolo doar tablorui originale semnate Rembrandt, Van Gogh, Boticelli etc, pianul lui Liszt, vioara lui Paganini si, pentru cei mai moderni, chilotii lui Marylin Monroe (sau macar ai lui Lady Gaga!). Pe bune, eu, unul, m-am saturat! Am sa-i scriu primarului sa pun la anul acolo un Banyan Tree, ca daca ala prinde radacini nu-l mai scoate nimeni veci de-acolo!
   P.S. Nu era mai interesant sa va aplecati asupra a doua subiecte ”mai de substanta” (sa zic asa!), cum ar fi speech-ul lui Bibi peste obrazul unora, de la Simpozionul din 30 noiembrie, sau scandalul fara sfarsit de la UTA? Ca bradul asta se duce peste o luna si noi tot cu razboiul in casa ramanem (ala de la noi, nu din Ucraina!)

   +7 voturi
   +1
   -1
   • Nu e vorba de o anumită, ci chiar de independență. Și nu de azi, de ieri.
    Problema e că independența jurnalistică nu anulează subiectivitatea jurnalistului. Dimpotrivă, o scoate la iveală.
    Dar, stați liniștit, vin și subiectele ,mai ”grele”, pe de altă parte puteați marca ultima întrebare. Cea care zicea că e un subiect fără importanță, dar ce să facem, vine Crăciunul…

    0 voturi
    +1
    -1
    • Ca sa nu va simtiti ofensat, va rog, verificati diferenta de nuanta dintre ”anume” si ”anumita”. In rest… astept, ca acelea chiar conteaza! Si-apoi, ca sa se linisteasca lumea, la anul poate-l cheama Bibi pe Fuego, sa vina cu mama-sa si sa impodobeasca ea bradul:)

     0 voturi
     +1
     -1
     • Mă rog, strict după dicționar sunt sinonime, dar desigur chiar și la sinonime nuanțele contează. Poate chiar la ele contează cel mai tare. Numai că nuanța este întotdeauna subiectivă – ceea ce zicem mai înainte -, sensul general fiind obiectiv, adică evident pentru toți. Dar noi să fim sănătoși…

      0 voturi
      +1
      -1
  2. Orice ar pune in fața primăriei de Craciun, românu’ tot cârcotaș rămâne! Daca ii de plastic, se supără ca nu-i adus din pădure, daca e natural, se supără că se taie din pădure… dar frumusețea bradului nu o vede nimeni, faptul ca niste oameni au muncit sa-l asambleze, sa-l impodobeasca, asta nu se apreciaza! Ce sa mai vorbim de faptul ca traim intr-o țară in care e pace și putem sa ne permitem sa acem brad de Craciun!!

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.