duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Șase decese cauzate de virusul gripal de tip A H1, la Arad

  de Ioana Costaș | 12 ianuarie 2024, 2:24 PM | Sănătate | Știri Arad

  0

  (foto: Ioana Costaș)

  Șase decese au avut loc la Arad, cauzate în urma infectării cu virusul gripal de tip A H1, de la debutul infecțiilor gripale.

  În total, din luna noiembrie și până în prezent, 40 de pacienți internați la Spitalul Clinic Județean Arad au fost confirmați cu virusul gripal de tip A H1, în urma celor 53 de probe trimise la Institutul Cantacuzino pentru confirmarea infecției cu acest virus.

  Din cei 40 de pacienți, jumătate sunt copii cu vârste cuprinse între 1 an și 10 ani, doar doi dintre ei fiind vaccinați – este vorba despre o fată de 7 ani, din municipiu, și un băiat de 5 ani din Sântana.

  Șase din cei 40 de pacienți confirmați cu virusul gripal de tip A H1 au decedat. Patru dintre decese au fost înregistrate la pacienți de 52, 61, 67 și 68 de ani, celelalte două decese fiind înregistrate în cazul tinerei de 25 de ani și a fătului acesteia, decedați la maternitate, la începutul lunii decembrie a anului trecut. Femeii i-au fost recoltate probe, acestea fiind trimise Institutului Cantacuzino, rezultatele primite confirmând infectarea cu virusul gripal de tip A H1.

  De la sfârșitul lunii noiembrie și până în prezent, în urma testărilor rapide efectuate în secțiile spitalului, pentru depistarea virusului gripal, au fost trimise 53 de probe la Institutul Cantacuzino pentru confirmarea infecției cu acest virus. În urma analizelor efectuate la institut, 40 de pacienți au fost confirmați cu virusul gripal de tip A H1, jumătate dintre ei fiind copii, cu vârsta între 1 și 10 ani.

  Dintre pacienții infectați cu acest virus doar doi sunt vaccinați – o fetiță de șapte ani din municipiu și un băiat de cinci ani din Sântana. Din nefericire, de la debutul infecțiilor gripale, au fost înregistrate șase decese, patru dintre ele la pacienți cu vârsta de 52, 61, 67 și 68 de ani, iar două în cazul mămicii și a fătului care au decedat, la începutul lunii decembrie, la maternitate”, au transmis reprezentanții Spitalului Clinic Județean Arad.

  Medicii de specialitate recomandă prezentarea la medicul de familie de la primele simptome: febră sau stare febrilă, dureri în gât, tuse seacă, dureri de cap, corporale sau musculare, oboseală, vărsături, diaree – pentru stabilirea unui tratament adecvat și imediat.

  Citește și: Cinci pacienți internați la Spitalul Județean Arad, confirmați cu virusul gripal de tip A

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.