joi, 23 mai, 2024

Special Arad Logo

  Cinci pacienți internați la Spitalul Județean Arad, confirmați cu virusul gripal de tip A

  de Ioana Costaș | 4 ianuarie 2024, 2:19 PM | Știri Arad

  1

  Cinci pacienți cu vârsta cuprinsă între 7 și 60 de ani au fost confirmați cu virusul gripal de tip A, în urma analizelor efectuate la Institutul Cantacuzino, iar alți 16 pacienți sunt internați cu suspiciune de infecție cu virusul gripal, a anunțat Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

  Simptomele gripei apar brusc și sunt caracterizate prin: febră sau stare febrilă, dureri în gât, tuse seacă, dureri de cap, corporale sau musculare, oboseală, vărsături, diaree. Simptomele pot fi diferite de la o persoană la alta și în funcție de patologia asociată.

  În acest context, medicii epidemiologi sfătuiesc cetățenii să urmeze câteva reguli simple care ne pot feri de îmbolnăvire.

  ,,Virusul gripal se răspândește, cel mai bine, pe perioada iernii, atunci când temperaturile nu depășesc 10 grade Celsius. Pe cât posibil, în această perioadă, este indicat să evităm zonele aglomerate. De asemenea, nu strănutați și nu tușiți în palme deoarece așa se transmit germenii. Dacă aveți simptome specifice prezentați-vă imediat la medicul de familie pentru prescrierea unei scheme terapeutice adecvate. Este foarte important să ne spălăm regulat pe mâini, aceasta fiind una dintre cele mai eficiente metode în prevenirea răspândirii virusului.

  Vaccinarea în cazul persoanelor din categoriile de risc – femei însărcinate, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani sau cele care urmează tratamente care afectează imunitatea – este foarte importantă, fiind cea mai bună metodă de a preveni îmbolnăvirea„, a explicat dr. Lenuța Timiș, medic primar epidemiolog, șef SPIAAM, Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

  Citește și: Un chirurg de la Spitalul Militar din București, la Spitalul Județean Arad. Medicul a salvat piciorul unui bărbat de 62 de ani de la amputare

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Este publicat în Monitorul oficial, Protocolul medical?Contează și greutatea pacientului? ,pt.ca la gripa anterioară (pardon Plandemia) atât medicația cât și elixirul sigur și eficient era administrat fără a ține cont de tonajul pacientului lucru care puțin contravine atât legilor fizicii cât și a medicinii tradiționale.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.