vineri, 29 martie, 2024

Special Arad Logo

    Șase controale medicale, pe care e bine să nu le treci cu privirea

    de - | 30 august 2019, 10:32 AM | Sănătate

    0

    In afara de analizele standard pe care e recomandat sa le faci anual, trebuie sa iti faci timp si sa treci pe la cabinetele unor specialisti cel putin o data la 12 luni.

    1 O vizita la cabinetul stomatologic este obligatorie o data pe an. Medicul stomatolog iti va spune daca ai nevoie de un detartraj, daca au aparut carii sau daca sunt probleme la nivelul gingiilor. Tot medicul iti va oferi si sfaturi cu privire la igiena orala, in functie de propriile nevoi.
    2 Si medicul dermatolog trebuie vizitat o data pe an pentru un control de rutina, mai ales daca ai multe alunite. Medicul iti va spune daca este necesar sa faci analize suplimentare pentru verificarea alunitelor, ori daca este necesar sa le indepartezi. Inainte de vizita la cabinetul dermatologic, indeparteaza oja de pe unghiile de la maini si de la picioare pentru ca medicul sa le poata verifica.
    3 Femeile trebuie sa isi faca un control ginecologic anual, care sa includa un test Babes-Papanicolau, care identifica anomaliile celulare in timp util, identificand asfel cancerul de col uterin in faza incipienta.
    4 Barbatii, de asemenea, ar trebui sa isi faca un control urologic in fiecare an, pentru identificarea, daca este cazul, a cancerului de prostata. Cancerul de prostata tratat atunci cand este in faza incipienta are sanse de vindecare de pana la 90%.
    5 Medicul alergolog ar trebui, de asemenea, vizitat o data pe an, pentru verificarea status-ului alergic. Ideal ar fi sa iti programezi consultul la medicul alergolog in timpul primaverii, atunci cand alergiile debuteaza. In urma unui consult de specialitate, vei afla de ce alergii suferi, cum sa remediezi situatia, dar si ce schema de tratament poti folosi pentru a isi usura viata.
    6 O vizita la cabinetul psihologului ar trebui, de asemenea, sa faca parte din rutina ta anuala. Psihologul te poate ajuta sa manageriezi stresul, sa faci fata anxietatii, sa combati depresia si chiar sa ai o comunicare mai buna cu cei din jur. Stresul este un factor declansator pentru multe boli periculoase asa ca ar fi ideal sa invatam sa il eliminam din vietile noastre, iar un psiholog ne poate ajuta in acest sens.

    sursa: doc.ro

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    9 + 3 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.