miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Sărbătorim francofonia la UVVG!”

  de Special Arad | 3 aprilie 2022, 12:06 PM | Educaţie

  0

  În baza acordului de parteneriat încheiat între Asociația Română a Profesorilor Francofoni — Sucursala Arad (ARPFA) și Universitatea de Vest „VasiIe Goldiș” din Arad, în cadrul proiectului Concurs Județean „Mes passions, mes loisirs”, zilele trecute, a fost organizat Atelierul „Musique et danse Francophones d’Afrique”. Condus de formatorul și muzico-terapeutul Acacia Mpofo Kitata Lukibadiku, atelierul a beneficiat de implicarea dnei prof. Roxana-Gabriela Vlad, din partea ARPFA.

  Programul s-a adresat, în principal, profesorilor de limbă franceză, precum și studenților specializării Limbi moderne aplicate din cadrul Facultății de Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport, coordonați de către dna lect. univ. dr. Laura-Rebeca Stiegelbauer, coordonator al specializării Limbi moderne aplicate și dna lect. univ. dr. Gianina Sabău.

  Instrumentele folosite au fost percuția, cântecul și dansul. Atelierul a inclus munca în echipă, scoţând în evidenţă comunicarea eficientă, care joacă un rol central în activitatea didactică, atât la nivelul clasei, cât și la nivelul echipei didactice.

  „Onorați de prezența partenerilor și colaboratorilor noștri, am marcat celebrarea Zilei Internaționale a Francofoniei, în spiritul multiculturalității și deschiderii înspre valorile diversității, pe care conducerea universității noastre le promovează. Muzica și dansul francofon, ritmurile și tempo-ul au aparținut Africii. Datorită legăturilor sociale pe care le-a creat intre participanți, practica percuției a fost o experiență pozitivă de care au beneficiat toți cei prezenți la acest atelier”, a declarat dna conf. univ. dr. Speranța Milancovici, decanul Facultății de Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport din cadrul UVVG.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.